Grip op ongedierte

Een wespennest weghalen

Voorheen was het mogelijk om de gemeente te raadplegen bij overlast van een wespennest op eigen grond. Maar dit is (bijna) verleden tijd. Steeds meer gemeentes verwijzen je door naar een plaagdierbestrijder. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het weghalen van een wespennest wanneer je deze op je eigen grond aantreft. Bespaar je daarom de moeite en neem direct contact met ons op.

Wespennest weghalen op eigen grond

De gemeente gaat je in veel gevallen niet meer helpen. Maar jij hebt een wespennest op eigen grond en je wilt hier vanaf. We raden af om een wespennest zelf te verwijderen, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Ook het dicht stoppen van een nest heeft vaak geen zin. Wespen weten zich door de meest lastige materialen een weg naar buiten te banen. Wacht dus niet te lang met het maken van je melding en schakel direct hulp van een professional in.

Wespennest op gemeentelijke grond

Mocht je een wespennest aantreffen op een openbare plek of in een publiek gebouw. Dan is het verwijderen van dit wespennest wél de verantwoordelijkheid van de gemeente. Zodra je een wespennest signaleert op een openbare plek is het verstandig dit te melden bij de gemeente. De gemeente kan zelf actie ondernemen of zal een plaagdierbestrijder inschakelen.

Direct wespen laten bestrijden?

Wespennest

Een wespennest kan op verschillende plekken voorkomen. De meest voorkomende plek waar een wespennest regelmatig wordt aangetroffen is de spouwmuur. Verder kun je deze nesten ook aantreffen in een heg, aan een afdak of onder de grond. Je kunt een wespennest herkennen aan de ronde vorm en de grijzige kleur.

Schakel altijd een plaagdierbestrijder in als je op eigen grond een wespennest aantreft. Ook als je een vermoeden hebt dat zich in de buurt een wespennest bevindt is het verstandig een plaagdierbestrijder in te schakelen. Wij komen altijd ter plaatse voor inspectie en onderzoeken de bron van het probleem. Met de ervaring van onze vakmensen kunnen we het wespen probleem verhelpen. Tevens treffen we preventief maatregelen om overlast van wespen daarna te voorkomen. We plaatsen namelijk bijenbekjes en spouwsafe roosters. Zo blijft de ruimte goed beschermd.

Wespennest weghalen; de gemeente of plaagdierbestrijder inschakelen

Heb je een wespennest op eigen grondgebied? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van het wespennest en niet de gemeente. Dus neem direct contact met ons op. Ontdek je een wespennest wat is gevestigd op een openbare plek of in een publieke ruimte? Neem dan direct contact op met de desbetreffende gemeente, zodat zij de plaagdierbestrijder in kunnen schakelen.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens