Boktor bestrijden

De boktor wordt voornamelijk aangetroffen in bepaalde naaldhoutsoorten. Hier eten ze zich een weg door de houten constructies van schuren en huizen. Deze keversoort is hierdoor een van de schadelijkste houtaantasters in Nederland. Heb je de boktor gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? We komen bij je langs voor een inspectie en persoonlijk advies!

Je kunt de boktor herkennen aan het halsschild met twee donkere plekken. Ze zijn doorgaans 10 – 25 mm lang waarbij het mannetje kleiner is dan het vrouwtje. De boktor is een drooghout boorder en tast alleen naald- en loofhout aan zoals eikenhout. Daarom zitten ze zo graag in de balken van jouw woning, bedrijfspand of schuur. Hierbij kunnen ze zodanig schade aanrichten dat de draagkracht aanzienlijk wordt verminderd. Ook kan de aanwezigheid van dit beestje lekkage veroorzaken.

Hulp inschakelen

Bestrijden van de boktor

Je kunt het werk van de boktor herkennen aan fijn zaagsel op het hout of op de grond. Wanneer je het vermoeden hebt dat je last hebt van houtaantasters zoals de boktor kun je het hout controleren op kleine gaatjes. Dit zijn ovale uitvlieggaatjes bij een boktor hebben deze een diameter van 6-9 mm.

Op internet zijn er veel kostbare goedjes te vinden in de vorm van sprays en petroleum om de boktor te bestrijden. Echter is de werking hiervan niet gegarandeerd. Onze ervaren plaagdierbestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijding. We behandelen de constructie in de meeste gevallen met een middel op oliebasis. De larve van de boktor eet het behandelde hout op en gaat vervolgens dood.

Wij bestrijden de boktor voor de particuliere en de zakelijke klant. Met ons garantiecertificaat geven wij jou de zekerheid dat wij de boktor op een correcte wijze bestrijden. Om problemen te voorkomen raden wij je aan om het hout gedurende een jaar te controleren op uitvlieggaten. Uiteraard kunnen onze plaagdierbestrijders deze inspecties uitvoeren om er zeker van te zijn dat het probleem verholpen is.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens