Bonte knaagkever bestrijden

De bonte knaagkever wordt ook wel de grote houtwormkever of het doodskloppertje genoemd. Deze keversoort, welke je kunt herkennen aan de donkerbruine kleur met gele spikkels, ontwikkelt zich bij voorkeur in eikenhout. Voornamelijk hout, wat vochtig of rot is, wordt aangetast. Heb jij de bonte knaagkever gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? We komen bij je langs voor een inspectie en advies!

De bonte knaagkever ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. In de (minstens) 3 jaar durende ontwikkeling kent het 4 stadia; ei-larve-pop-adult. Naast eikenhout tasten de bonte knaagkevers ook iepen- en kastanje hout aan. Dit betreft zowel spint- als kernhout. Het gaat hier voornamelijk om hout van balkeinden en verbindingen.

Hoe herken je de bonte knaagkever?

Je kunt het werk van de bonte knaagkever herkennen aan fijn zaagsel op het hout of op de grond in de buurt van het hout. Een andere manier om zijn aanwezigheid vast te stellen, of dat van een andere houtaantaster, is de aanwezigheid van uitvlieggaatjes. Deze bevinden zich vaak in grote aantallen bij elkaar, uitvlieggaatjes van de bonte knaagkever hebben een doorsnede van 2,5 tot 4 mm.

De aanwezigheid van de bonte knaagkever kun je nooit helemaal uitsluiten. Maar je kunt de kans wel verkleinen door preventieve maatregelen te treffen. Je kunt zelf zorgen dat vochtige plekken in hout worden voorkomen. Is hout aangetast? Verwijder dit dan indien mogelijk en zorg daarnaast voor een goede ventilatie in de ruimte.

Bestrijden van de bonte knaagkever

Onze ervaren plaagdierbestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijding. Hierbij nemen wij eerst de vochtoorzaken weg zodat schimmels, de kever en larven na verloop van tijd zullen sterven. De grotere kevers blijven vaak langer leven en worden in de meeste gevallen bestreden met een bestrijdingsmiddel (biocide).

Wij bestrijden de bonte knaagkever voor de particuliere en de zakelijke klant. Met ons garantiecertificaat geven wij jou de zekerheid dat wij de bonte knaagkever op een correcte wijze bestrijden. Om problemen te voorkomen raden wij je aan om het hout gedurende een jaar te controleren op uitvlieggaten. Uiteraard voeren onze plaagdierbestrijders inspecties uit om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen.

Prijsindicatie aanvragen of neem contact op

Wil je vrijblijvend een indicatie van de kosten krijgen voor het bestrijden van de houtworm in Rotterdam. Vraag dan middels onderstaande knop vrijblijvend een prijsindicatie aan. Óf neem telefonisch contact op met één van onze medewerkers.

Prijsindicatie aanvragen
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens