Heipaalkever bestrijden

De heipaalkever komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar komt in heel Nederland voor. Deze keversoort heeft veel weg van de boktor en wordt ook wel de ‘kersentor’ of ‘kersenbijter’ genoemd. Je kunt de heipaalkever herkennen aan roodbruine kleur en lange antennes, deze keversoort is 6 tot 12 millimeter lang. Heb jij de (larve van) de heipaalkever gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? Dan doe je er goed aan om een plaagdierbestrijder in te schakelen.

De heipaalkever ondergaat gedurende zijn leven een volledige gedaanteverwisseling. In de minstens drie jaar durende ontwikkeling kent deze vier stadia: ei-larve-pop-adult. De larve van de heipaalkever leeft in vochtig, meestal aangetast hout. Hier kan de larve zich goed ontwikkelen, waarbij het hout verder wordt aangetast. Uitvliegopeningen zijn rond of ovaal van vorm met een maximale opening van 6 mm.

Hulp inschakelen

Waar tref je de heipaalkever aan?

Heipaalkevers worden voornamelijk aangetroffen in huizen en gebouwen in watterijke gebieden. De kans dat je de larve van de heipaalkever hier aantreft is het grootst van april tot augustus. In deze periode zetten ze eitjes af op geschikt hout, denk aan heipalen of bekistingshout. Ook houtwerk binnenshuis kan worden aangetast, in houten woonboten bijvoorbeeld. De volwassenen heipaalkever richt geen schade aan hout aan, dit doen enkel de larven. De volwassenen heipaalkever voedt zich vooral met stuifmeel.

Preventieve maatregelen tegen de heipaalkever

Wanneer er sprake is van een groot aantal larven van de heipaalekver in een woning of gebouw kan er aanzienlijke schade ontstaan. Neem daarom preventieve maatregelen om de kans op de aanwezigheid te verkleinen. Dit kun je doen door de luchtvochtigheid binnenshuis omlaag te brengen. Door bijvoorbeeld droog te stoken of de ventilatie te verbeteren. Daarnaast is het  slim om aangetast hout te verwijderen en te vervangen.

Heipaalkever bestrijden

Onze ervaren plaagdierbestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijden van de heipaalkever. Hierbij worden eerst vochtoorzaken, zoals schimmels weggenomen. Daardoor zullen kevers en larven na verloop van tijd sterven.

Heipaalkever bestrijden? Contact ons óf vraag een prijsindicatie aan

Heb je overlast van de heipaalkever? Wij bestrijden de heipaalkever voor de particuliere en zakelijke klant met biocide. Dit doen wij volgens de wettelijk geldende normen. Meld je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de heipaalkever zich heeft verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het is ook mogelijk om via onderstaande knop vrijblijvend een prijsindicatie aan te vragen voor bestrijden van de heipaalkever.

Prijsindicatie aanvragen
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens