Houtwesp bestrijden

In de Nederlandse bossen vind je de houtwesp. Voornamelijk in- en rondom aangetaste dennen en sparen. De houtwesp tast met haar legboor deze bomen aan en de houtwesp legt honderden eitjes in het hout. Vervolgens vreten de larven zich lange gangen door het hout heen. In tegenstelling tot andere houtaantasters wordt de draagkracht van het hout zelden aangetast.

In Nederland zijn twee verschillende soorten actief; De reuzenhoutwesp welke zo’n 18-38 mm lang kan worden en de gewone houtwesp. Laatstgenoemde kun je herkennen aan de zwartblauwe kleur en de roodgele band op het achterlijf. De legboor van de gewone houtwesp kan wel 35 mm lang zijn.

Hulp inschakelen

Houtwesp bestrijden in de particuliere sector

Ondanks dat houtwespen zich voornamelijk in de natuur laten zien, kunnen ze ook plotseling in werkplaatsen, woningen of andere gebouwen tevoorschijn komen. Ze worden aangetrokken door ‘bouwhout’. Onlangs verwerkt timmerhout heeft een grote aantrekkingskracht op de houtwesp. Gedurende de productie van boomstammen tot timmerhout gaat de ontwikkeling van de larve ‘gewoon’ door en zo komt de houtwesp bij jou terecht. Heb jij de houtwesp gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? Dan komen we bij je langs voor een inspectie, advies en zorgen we voor de oplossing!

Houtwesp bestrijden in de zakelijke sector

De houtwesp tast voornamelijk zieke en gevelde bomen aan. Vanuit bosbouw oogpunt is dit een groot probleem, de aantasting van de boom wordt door de aanwezigheid van de houtwesp verergerd. Naast de particuliere klant bestrijden wij de houtwesp ook voor de zakelijke klant. Onze plaagdierbestrijders komen graag bij je langs voor inspectie, advies en een oplossing op maat!

Houtwesp bestrijden

Wij bestrijden de houtwesp voor de particuliere én zakelijke klant. Onze plaagdierbestrijders voeren een inspectie uit om je vervolgens te voorzien van advies en natuurlijk de oplossing. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of ondervind je overlast van de houtwesp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens