Houtworm bestrijden

Tref je fijn zaagsel aan op de grond of zie je boorgaatjes in je houten tafel of stoel? Dan zou dit het werk van de houtworm kunnen zijn.

De larve van de houtwormkever kan niet alleen voor overlast zorgen, maar kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Je kunt de houtworm aantreffen in houten vloeren en meubels en in houten constructies van huizen of gebouwen. Het grote gevaar is dat de houtworm al jaren actief kan zijn zonder dat je hier iets van merkt. De houtworm is voornamelijk actief in constructies van onbewerkt eikenhout waar ze tunnels achterlaten die mogelijk de draagkracht van de houtconstructie in gevaar brengen. De houtworm maakt cirkelvormige uitvlieggaten met een diameter van 1-2 mm.

Heb jij te maken met een houtwormplaag of heb je een vermoeden daarvan? Schakel dan direct een ongediertebestrijder in!

Hulp inschakelen

Overlast bij particulieren en bedrijven

De volwassen houtwormkevers kunnen eenvoudig naar binnen vliegen en hun eitjes in de kieren en naden van het hout leggen. Zo heb je snel een houtwormplaag te pakken. De meeste meldingen krijgen we van houtworm overlast in opslagloodsen met houten balken en houtworm in huis. Denk aan zolders, meubels en kozijnen. We bestrijden houtworm dan ook voor particuliere en zakelijke klanten. Wanneer het hout is aangetast, is het verstandig om een professionele plaagdierbestrijder in te schakelen. Voordat wij tot actie overgaan, inspecteren we eerst het probleem. Zo weten we op welke manier de houtwormbestrijding aangepakt moet worden.

Voor de houtwormbehandeling kiezen we voornamelijk voor een oppervlaktebehandeling. We behandelen het hout met een middel op olie-basis. Dit trekt in het hout en moet er uiteindelijk voor zorgen dat alle houtworm doodgaat. Welke methode we gebruiken wordt bepaald op basis van de inspectie.

Prijsindicatie voor houtworm bestrijding

Zou je een indicatie van de kosten willen ontvangen voor het bestrijden van houtworm? Vraag dan middels onderstaande knop vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Vraag een prijsindicatie aan

Houtworm bestrijden? Meld je probleem

Heb jij de houtworm gesignaleerd óf een vermoeden dat je overlast hebt van deze houtaantaster? Meld direct je probleem om de schade te beperken.

Wij verzorgen houtworm bestrijding in de regio Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, waaronder Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Haag, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Zoetermeer. Laat ons weten waar het probleem zich bevindt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens