Houtworm bestrijden

Wanneer je fijn zaagsel op hout of op de grond ziet liggen, of wanneer je boorgaatjes aantreft in je houten tafel of stoel, zou dit het werk van de houtworm kunnen zijn.

De larve van de houtwormkever kan niet alleen voor overlast zorgen, maar kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Je kunt de houtworm aantreffen in houten vloeren en meubels en in houten constructies van huizen of gebouwen. Het grote gevaar is dat de houtworm al jaren actief kan zijn zonder dat je hier iets van merkt. De houtworm is voornamelijk actief in constructies van onbewerkt eikenhout, waar ze tunnels achterlaten die mogelijk de draagkracht van de houtconstructie in gevaar brengen. De houtworm maakt cirkelvormige uitvlieggaten met een diameter van 1-2 mm. Heb jij te maken met een houtwormplaag of heb je een vermoeden daarvan? Schakel dan direct een plaagdierbestrijder in!

Hulp inschakelen

Houtworm bestrijden voor particulieren en bedrijven

De volwassen houtwormkevers kunnen eenvoudig naar binnen vliegen en hun eitjes in de kieren en naden van het hout leggen. Zo heb je snel een houtwormplaag te pakken. De meeste meldingen krijgen we van houtworm overlast in opslagloodsen met houten balken en zolders in huis. We bestrijden houtworm dan ook voor particuliere en zakelijke klanten. Wanneer het hout is aangetast, is het verstandig om een plaagdierbestrijder in te schakelen. Voordat wij tot actie overgaan inspecteren we eerst het probleem, zo weten we op welke manier de houtworm bestrijding aangepakt moet worden.

We kiezen voornamelijk voor een oppervlakte behandeling. Hierbij spuiten we op olie basis, op het hout waarna dit vervolgens in het hout trekt. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat alle houtworm doodgaat.

Meld je probleem

Heb jij de houtworm gesignaleerd óf een vermoeden dat je overlast hebt van deze houtaantaster? Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de houtaantasters voor problemen zorgen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens