Huiszwam verwijderen

Hoe kan ik huiszwam herkennen?

Vochtige plekken, een warme temperatuur en weinig luchttoevoer; de ideale omstandigheden voor huiszwam. Deze schimmel ontwikkelt zich voornamelijk in kelders, zolders, kruipruimtes en badkamers. Niet zo fris, dat is een ding dat zeker is. Maar huiszwam kan ook behoorlijke schade aanbrengen aan de fundering en bouwconstructies. Dus heb jij huiszwam gesignaleerd? Trek aan de bel!

Huiszwam is wel wat anders dan wat schimmel in een kitrand. Het vruchtlichaam van huiszwam is koper/bruinkleurig en kan een behoorlijke oppervlakte hebben. Het vruchtlichaam bevindt zich voornamelijk op hout, met als gevolg dat het hout week wordt en uiteindelijk verpulvert. Maar het vruchtlichaam is niet het enige dat voor gevaar kan zorgen; de schimmeldraden kunnen minstens zoveel schade aanbrengen. Je kunt ze met het blote oog niet zien en de draden dringen zelfs door steen en beton. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn.

Hulp inschakelen

Huiszwam laten verwijderen

Om grote schade te voorkomen moet huiszwam verwijderd worden. Het lijkt misschien aantrekkelijk kom zelf aan de slag te gaan, maar wij raden dit ten zeerste af. Omdat het niet altijd direct goed is in te schatten hoe groot het aangetaste oppervlak is, kun je er beter voor kiezen om een professionele plaagdierbestrijder in te schakelen. Wij beschikken over de juiste materialen om de schade te bekijken en de schimmel weg te nemen.

Naast het verwijderen van huiszwam is het goed om te weten waardoor de huiszwam is ontstaan. Ook hier kunnen wij jou bij helpen. Wij bekijken de ruimte en zoeken naar de oorzaak en oplossing om de omstandigheden te verbeteren zodat huiszwam geen kans meer krijgt. Een langdurige oplossing is de beste oplossing!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens