Kelderzwam verwijderen

Hoe kan ik kelderzwam herkennen?

Vochtige plekken, een temperatuur rond de 23 graden en weinig luchttoevoer: de ideale omstandigheden voor de kelderzwam. Deze hout aantastende schimmel komt tot ontwikkeling op hout dat minimaal 24% vocht bevat, hierbij dringen de schimmeldraden diep door tot het hout (op steen of beton kan ook). Dit zorgt ervoor dat het hout wordt aangetast. Heb jij kelderzwam gesignaleerd of een vermoeden van de aanwezigheid? Neem dan direct contact met ons op!

De aanwezigheid van de kelderzwam kun je herkennen aan hout dat geel tot donkerbruin kleurt. Zowel schimmeldraden als sporen zijn vaak met het blote oog niet zichtbaar. De verspreiding vindt bijvoorbeeld plaats via luchtstromingen, insecten of transport van goederen. De gevolgen van kelderzwam kunnen voor zowel particulieren als bedrijven enorm zijn.

Hulp inschakelen

Wering en preventie

Om de aanwezigheid van de kelderzwam te voorkomen is het belangrijk dat je het vochtgehalte in een ruimte zoals kelders, zolders en kruipruimtes onder de 20% houdt. Het liefst op 15% of lager, zodat schimmels geen kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Verder is het mogelijk om hout te beschermen door het te behandelen met een houtverduurzamingsmiddel.

Kelderzwam laten verwijderen

Om grote schade te voorkomen moet kelderzwam verwijderd worden. Het lijkt misschien aantrekkelijk om zelf aan de slag te gaan, maar wij raden dit ten zeerste af. Omdat het niet altijd direct goed is in te schatten hoe groot het aangetaste oppervlak is, kun je er beter voor kiezen om een professionele plaagdierbestrijder in te schakelen. Wij beschikken over de juiste materialen om de schade te bekijken en de schimmel weg te nemen.

Naast het verwijderen van kelderzwam is het goed om te weten waardoor de kelderzwam is ontstaan. Ook hier kunnen wij jou bij helpen. Wij bekijken de ruimte en zoeken naar de oorzaak en oplossing om de omstandigheden te verbeteren zodat kelderzwam geen kans meer krijgt. Een langdurige oplossing is de beste oplossing!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens