Pelskever bestrijden

De pelskever is in Nederland één van de vaak voorkomende keversoorten. Je kunt de larve van de pelskever herkennen aan de lichtbruine kleur (9 tot 12 mm). De volwassen kevers (4 tot 5 mm) zijn ovaalvormig tot cilindrisch van vorm en donkerbruin tot zwart gekleurd en te herkennen aan de witte vlek op beide dekschilden. Heb jij de (larve van de) pelskever gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? Dan doe je er goed aan om een plaagdierbestrijder in te schakelen om de pelskever te bestrijden.

De pelskever ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. In de (minstens) 3 jaar durende ontwikkeling kent deze 4 stadia; ei-larve-pop-adult. De larve van de pelskever wordt afgezet in vogelnesten, muizenholen, wollen kleding of wespen- en bijennesten. Hierbij voedt het zich met allerlei producten van dierlijke oorsprong en kunnen op deze manier grote schade aanrichten. De volwassen pelskever voedt zich voornamelijk met nectar en stuifmeel. Deze keverachtigen zijn zeer nuttige beestjes voor de natuur, omdat zij dode dieren opruimen.

Hulp inschakelen

Preventieve maatregelen

Wanneer er sprake is van een groot aantal pelskevers in jouw woning of gebouw kunnen de gevolgen erg vervelend zijn. De pelskever kan namelijk aanzienlijke schade aanrichten in bijvoorbeeld jouw kledingkast, opgezette dieren of andere producten van dierlijke oorsprong.

Neem daarom preventieve maatregelen om de kans op de aanwezigheid van de pelskever te verkleinen. Dit kun je doen door naden en kieren te dichten, ontwikkelingsbronnen op te sporen, te verwijderen en oude nesten onder dakpannen of in de spouw op te ruimen.

Pelskever bestrijden

Onze ervaren plaagdierbestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijding van de pelskever. Hierbij nemen wij eerst de vochtoorzaken weg zodat schimmels, de kevers en larven na verloop van tijd zullen sterven.

Pelskever bestrijden? Contact ons óf vraag een prijsindicatie aan

Heb je overlast van de pelskever? Wij bestrijden de pelskever voor de particuliere en zakelijke klant met biocide, dit doen wij volgens de wettelijk geldende normen. Meld je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de pelskever zich heeft verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het is ook mogelijk om (vrijblijvend) een prijsindicatie van de bestrijding op te vragen, dat doe je via onderstaande knop!

Prijsindicatie pelskever bestrijding aanvragen
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens