Bosmuis weren

De bosmuis is familie van én lijkt op de huismuis. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Je kunt de bosmuis herkennen aan de 8 cm. lange staart, welke ongeveer net zo lang is als de bosmuis zelf. Verder herken je de bosmuis aan de donkerbruine vacht en aan de grote ogen en oren.

Deze knaagdieren komen in heel Nederland voor en dus niet alleen in bosrijke streken. In de winter nestelt de bosmuis zich voornamelijk in huizen en schuren, waarbij schade aan producten of materialen kan worden toegebracht. Het blijven immers knaagdieren.

Bosmuizen zijn voornamelijk ‘s nachts actief en graven vaak onderaardse holen óf maken gebruik van bestaande mollengangen of muizenholen. Daarnaast kunnen ze hoog én ver springen dankzij hun lange achterpoten. Een bosmuis leeft voornamelijk van granen, bessen, noten, zaden, zwammen, insecten, regenwormen en slakken. Qua leefgebied hebben ze een voorkeur voor bosranden en andere dichtbegroeide plekken.

Hulp inschakelen

Wering van de bosmuis

Omdat de bosmuis officieel onder de Wet Natuurbescherming valt, wat inhoud dat dit een beschermde diersoort is en niet gedood of gevangen mag worden, betekent dit dat de bosmuis niet bestreden mag worden. Wij passen echter wel maatregelen toe om de bosmuis te weren. Daarom adviseren wij jou wanneer er sprake is van overlast, direct een plaagdierbestrijder in te schakelen. Wij bestrijden de bosmuis voor zowel de zakelijke als particuliere klant.

Bosmuis weren

Heb je de bosmuis gesignaleerd óf een vermoeden van zijn aanwezigheid? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Meld direct je probleem en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens