Bruine rat bestrijden

Heb je een rat met grijsbruine vacht gezien? Dan zou het goed kunnen zijn dat dit de bruine rat is geweest. De bruine rat komt oorspronkelijk uit Azië, maar is nu ook actief in Nederland. Deze knaagdieren kunnen zorgen voor knaagschade en voor de verspreiding van diverse veeziekten. Heb je een vermoeden dat je overlast hebt van dit beestje óf heb je de bruine rat daadwerkelijk gesignaleerd? Schakel dan direct een plaagdierbestrijder in.

De bruine rat wordt ook wel de rioolrat genoemd en is in vergelijking met de zwarte rat een stuk forser. Deze rattensoort is het liefst actief in de buurt van mensen en is een alleseter waardoor de rat vaak actief is op plekken waar afval en/of etensresten te vinden zijn. Ze zijn op zoek naar voedsel in huizen, op straat, in horecazaken maar bijvoorbeeld ook in (graan of vee) schuren. Wanneer deze alleseters niet op zoek naar voedsel zijn, bevinden ze zich het liefst in het riool.

Hulp inschakelen

Bestrijding van de bruine rat

Het is in Nederland voor particulieren verboden om de bruine rat met chemische bestrijdingsmiddelen te bestrijden. Wij adviseren om te werken aan preventie, om zo ruimtes en de omgeving schoon te houden. Het is hierbij verstandig om openingen van 0.5 cm en groter dicht te maken en afval goed op te bergen in containers. Wanneer je deze preventieve maatregelen neemt, maakt dit de omgeving voor de bruine rat een stuk onaantrekkelijker.

Wanneer er sprake is van overlast van de bruine rat dan adviseren wij jou om direct een plaagdierbestrijder in te schakelen. De bruine rat plant zich snel voort en een rattenplaag is het laatste wat je wilt. Wij bestrijden bruine ratten voor zowel de particuliere als zakelijke klant en werken met het innovatieve systeem EKO1000. Eerst onderzoeken wij het probleem, waarna we direct overgaan tot actie.

Heb jij de bruine rat gesignaleerd óf een vermoeden dat je overlast hebt van de rioolrat? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Wij bestrijden de bruine rat voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de bruine rat voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens