Huismuis bestrijden

Huismuizen leven voornamelijk in West-Europa, er zijn 8 verschillende soorten huismuizen waarvan 6 kleinere en 2 grotere soorten. Je kunt de huismuis herkennen aan de langgerekte kop, kraalogen en spitse snuit. Over het algemeen zit de lichaamslengte tussen de 7-10 cm.

Verder houdt de huismuis geen winterslaap en zijn vrouwtjes van 2 tot 12 maanden geslachtsrijp, waarbij zij zo’n 6-10 worpen hebben. Hierbij is de draagtijd 3 weken en de nestgrootte gemiddeld 5-6 jongen. De levensduur van de huismuis is circa 1 jaar. Wil je de huismuis (laten) bestrijden? Neem dan contact met ons op, we bestrijden de huismuis voor zowel de particuliere als zakelijke klant.

Hulp inschakelen

Levenswijze van de huismuis

Huismuizen leven voornamelijk in gebouwen onder de vloeren, op zolders, achter wanden, in isolatiemateriaal of onder opgeslagen materialen. Deze knaagdieren zijn echte alleseters, met een voorkeur voor vetrijk voedsel zoals peulvruchten en granen. Hierbij bestaat de kans dat gewassen beschadigd raken. Zeker voor ondernemers in de agrarische sector en voor voedselverwerkende bedrijven kunnen de gevolgen enorm zijn. Daarom helpen wij zowel particuliere als zakelijke klanten graag bij de inspectie en bestrijding van de huismuis.

Naast de (knaag)schade die de huismuis kan veroorzaken, dragen ze mogelijk ook ziektekiemen bij zich die schadelijk kunnen zijn voor jouw directe omgeving. Schakel een ongediertebestrijder in wanneer je de huismuis hebt gespot of wanneer je een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid.

Preventieve maatregelen

De maatregelen die je vooraf kunt nemen tegen de aanwezigheid van de huismuis zijn het kort- én schoonhouden van voedselaanbod door afval goed op te ruimen. Probeer (ventilatie)openingen te verkleinen tot maximaal 0,5 cm breedte met behulp van muizenroosters of bijenbekjes. Dicht verder gaten, scheuren en kieren in muren en vloeren.

Huismuis bestrijden

Bij de bestrijding van de huismuis werken we bij Kik volgens de ‘Integrated Pest Management’ methode (IPM). Dit betekent dat onze ongediertebestrijders huismuizen eerst bestrijden op een niet-chemische manier, alvorens er een beroep wordt gedaan op chemische middelen (biocide). Twijfel je of er huismuizen aanwezig zijn, of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Neem contact met ons op, dan komen we langs voor een inspectie.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens