Ratten bestrijden

De rat, ook wel bekend als de rioolrat, is het soort waar we dagelijks mee te maken hebben. Met een lengte van zo’n 25 centimeter en een dikke, lange staart zijn ratten niet bepaald welkom in en rondom het huis en het bedrijf. Een rattenplaag kan de hygiëne en de gezondheid in gevaar brengen. Schakel een ervaren plaagdierbestrijder in voor persoonlijk advies!

Hulp inschakelen

Rattenplaag herkennen

Ratten knagen zich een weg door rubbers van loodsdeuren en voedsel waardoor met name agrarische bedrijven, horecabedrijven en op- en overslagbedrijven overlast ervaren. Naast dergelijke gaten en holen zijn ook de uitwerpselen goed zichtbaar en kan er een onaangename geur hangen.

Ratten bestrijden

Wist je dat ratten virussen bij zich kunnen dragen? Ratten op jouw terrein kunnen een risico voor de gezondheid vormen. Kik Ongediertebestrijding heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bestrijden van ratten. Bij de particulier bestrijden we ratten in huis en bij organisaties als gemeenten, woningbouwcorporaties en agrarische bedrijven bestrijden we ratten op hun terreinen. Dat gebeurt met lokdozen.

Zakelijke dienstverlening

Wering

Zeker bij de zakelijke klant is het belangrijk om de aanwezigheid van ratten te monitoren en in te zetten op weringsmaatregelen. Dat heeft te maken met de bedrijfshygiëne en de certificering. Om ratten geen vrij spel te geven kunnen we advies geven over de opslag van goederen en voedingsmiddelen. Daarnaast is het treffen van bouwkundige maatregelen zoals het dichten van kieren en naden.

Ratten bestrijden zonder gif

Wil je zelf ratten bestrijden? Het is verboden om ratten buitenshuis met biocide (gif) te bestrijden en vanaf 2023 mag dat ook binnenshuis niet meer, de eisen voor het gebruik van gif worden steeds strenger. Bij Kik werken we volgens de ‘Integrated Pest Management’ methode, wat beter bekend is als KPMB IPM. Dit betekent dat onze plaagdierbestrijders ratten eerst bestrijden met lokdozen en/of EKO1000 alvorens er een beroep wordt gedaan op chemische middelen (biocide). De EKO1000 is een innovatief systeem op het gebied van rattenbestrijding, een mooie oplossing voor bijvoorbeeld agrarische bedrijven. Met de EKO1000 kunnen we ratten bestrijden zonder dat daar gif aan te pas komt!

Twijfel je of er ratten aanwezig zijn, of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Neem contact met ons op, dan komen we langs voor een inspectie.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens