Spitsmuis bestrijden

Op basis van de naam ‘spitsmuis’ zou je denken dat het gaat om een knaagdier, echter is dit niet zo. Ondanks dat de spitsmuis qua vorm veel weg heeft van een muis, is het een direct familielid van de egel. Het verschil toont zich duidelijk door de vorm van de kop; de schedel is smal en spits (kegelvormig).

In Nederland komen er 5 verschillende soorten spitsmuizen voor. De grootte van de spitsmuis varieert, afhankelijk van de soort, van 5 tot 9 cm. Verder kun je de spitsmuis herkennen aan de grijsbruine vacht en beschikt het diertje over goede zintuigen. Vooral het gehoor is zeer goed ontwikkeld, ze horen zelfs de zachtste geluiden. De ogen zijn klein en spelen amper een rol in het leven van de spitsmuis, ze handelen bijna uitsluitend met behulp van reuk- en tastorganen.

Hulp inschakelen

Spitsmuizen zijn voornamelijk ‘s nachts actief en graven vaak onderaardse holen onder boomwortels óf maken gebruik van bestaande mollengangen of muizenholen. Deze felle roofdieren zijn voornamelijk te vinden in ruig gedekt terrein waarbij het voedsel bestaat uit insecten, larven, wormen, muizen, slakjes en spinnen. Spitsmuizen zijn bijzonder vraatzuchtig en eten ongeveer dagelijks de helft van hun gewicht aan voedsel.

Preventieve maatregelen

De spitsmuis kan (in gebouwen) een hoop schade aanrichten in de vorm van stank, vervuiling door urine en uitwerpselen of lawaai boven plafonds. Hierdoor kan de spitsmuis als ongewenst worden ervaren. Preventieve maatregelen die je kunt nemen tegen de aanwezigheid van de spitsmuis zijn het dichtmaken van (ventilatie)openingen in buitenmuren met behulp van bijvoorbeeld muizenroosters of bijenbekjes. Leveren de preventieve maatregelen niet het gewenste resultaat op? Neem dan contact op, wij bestrijden de spitsmuis zowel voor de zakelijke als particuliere klant.

Spitsmuis bestrijden

Heb je de spitsmuis gesignaleerd óf een vermoeden van overlast? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder.  Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de spitsmuis voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens