Veldmuis bestrijden

De veldmuis komt voor in voornamelijk weide- en graslandgebieden. Om de 3-6 jaar komen er in deze gebieden plaatselijk veldmuizenplagen voor, wat erg vervelende gevolgen kan hebben op zowel privé als zakelijk gebied. Heb je een vermoeden dat je overlast hebt van de veldmuis óf heb je deze daadwerkelijk gesignaleerd? Schakel dan direct een plaagdierbestrijder in om de veldmuis te bestrijden!

Je kunt de veldmuis herkennen aan (grijs)bruine rug, wat gedrongen bouw, een lichaamslengte van tussen de 9,5 en 12 cm en zowel de ogen als oren zijn goed in hun vacht verborgen. Verder zijn veldmuizen uitstekende gravers en leven ze bij voorkeur in weilanden en wegbermen. Hier worden tunnels gegraven op 15-30 cm. diepte die in verbinding staan met voerplaatsen. De veldmuis voedt zich met graangewassen, bollen, aardappelen, kool, wortels en ook boomschors.

Hulp inschakelen

Schade

De aanwezigheid van de veldmuis kun je herkennen aan knaagschade, typische looppaadjes en uitwerpselen rondom holen en eetplaatsen. Wanneer je in contact komt met urine van de veldmuis óf wordt gebeten kunnen ze modderkoorts overbrengen. Verder kunnen ze enorme schade aanbrengen aan weilanden, boomgaarden of bijvoorbeeld in een schuur bij een bedrijf in de agrarische sector.

Preventieve maatregelen

De maatregelen die je vooraf kunt nemen tegen de aanwezigheid van de veldmuis zijn het kort én schoon houden van begroeiing rondom slootkanten en weiden. Probeer ook valfruit en snoeihout te verwijderen. Omdat de veldmuis een beschermde diersoort is, is het van de situatie afhankelijk of de muis bestreden mag worden. Overlast van de veldmuis? Neem altijd contact op met een plaagdierbestrijder!

Veldmuis bestrijden

Heb jij de veldmuis gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Wij bestrijden en/of weren de veldmuis voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar de veldmuis voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens