Woelmuis bestrijden

Tref je langs de waterkant, sloot of beek een hoopje uitgegraven grond aan en een in- of uitgang? Grote kans dat dit het werk is van de woelmuis. De woelmuis heeft veel overeenkomsten met de woelrat en kan uitstekend zwemmen en duiken. De woelmuis komt voornamelijk voor in Zuid-Limburg en kan van zowel waterplanten als allerlei andere gewassen de wortels behoorlijk aantasten. Schakel een ervaren plaagdierbestrijder in voor het bestrijden van woelmuizen.

Hulp inschakelen

Hoe herken je de woelmuis?

Je kunt de woelmuis herkennen aan de stompe kop met nauwelijks zichtbare oren en ogen én een korte staart. Daarnaast is de lichaamsbouw gedrongen (max. 17 cm) en het lichaam, in tegenstelling tot de woelrat, licht gekleurd. Woelmuizen zijn voornamelijk vegetariërs, maar voordat het winter wordt gaan woelmuizen hamsteren. Daarbij kunnen ze behoorlijke schade aanrichten. De wintervoorraden slaan ze op in hun voorraadkamers, die 50 cm tot 1 meter diep onder het grondoppervlak liggen.

Woelmuizen gaan hierbij op zoek naar allerlei knol-, bol- en pengewassen en ook de wortels van vruchtbomen kunnen het slachtoffer worden. Zeker voor ondernemers in de agrarische sector kunnen de gevolgen enorm zijn. Daarom helpen wij zowel particuliere als zakelijke klanten graag bij de inspectie en bestrijding van de woelmuis.

Naast de schade die de woelmuis kan veroorzaken, dragen ze mogelijk ook virussen bij zich die schadelijk kunnen zijn voor jouw directe omgeving. Schakel een plaagdierbestrijder in wanneer je de woelmuis hebt gespot of wanneer je een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid. Vervolgens kunnen wij de woelmuis bestrijden.

Bestrijden van de woelmuis

Bij de bestrijding van de woelmuis werken we bij Kik volgens de ‘Integrated Pest Management’ methode (IPM). Dit betekent dat onze plaagdierbestrijders woelmuizen eerst bestrijden op een niet-chemische manier alvorens er een beroep wordt gedaan op chemische middelen (biocide). Twijfel je of er woelmuizen aanwezig zijn, of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Neem contact met ons op, dan komen we langs voor een inspectie.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens