Woelratten bestrijden

Tref je langs de waterkant, sloot of beek een hoopje uitgegraven grond aan en een in of uitgang? Grote kans dat dit het werk is van de woelrat. De woelrat, ook wel de waterrat genoemd, behoort tot de familie van de woelmuizen en kunnen uitstekend zwemmen en duiken. De woelrat kan van zowel waterplanten als allerlei andere gewassen en de wortels van vruchtbomen behoorlijk aantasten. Schakel een ervaren plaagdierbestrijder in voor het bestrijden van woelratten.

Hoe herken je de woelrat?

Je kunt de woelrat herkennen aan de stompe kop met nauwelijks zichtbare oren en ogen én een korte staart. Daarnaast is de lichaamsbouw gedrongen (16-22 cm) en het lichaam grijsbruin tot zwart gekleurd. Woelratten zijn voornamelijk vegetariërs maar voordat het winter wordt gaan woelratten hamsteren, waarbij ze behoorlijk schade aan kunnen aanrichten. De wintervoorraden slaan ze op in hun voorraadkamers welke 50 cm tot 1 meter diep onder het grondoppervlak liggen.

Woelratten gaan hierbij op zoek naar allerlei knol-, bol- en pengewassen en ook de wortels van vruchtbomen kunnen het slachtoffer worden. Zeker voor ondernemers in de agrarische sector kunnen de gevolgen enorm zijn. Daarom helpen wij zowel particuliere als zakelijke klanten graag bij de inspectie en bestrijding van de woelrat.

Naast de schade die de woelrat kan veroorzaken dragen ze mogelijk ook virussen bij zich die schadelijk kunnen zijn voor jouw directe omgeving. Schakel een plaagdierbestrijder in wanneer je de woelrat hebt gespot of wanneer je een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid.

Bestrijden van de woelrat

Bij de bestrijding van de woelrat werken we bij Kik volgens de ‘Integrated Pest Management’ methode (IPM). Dit betekent dat onze plaagdierbestrijders woelratten eerst bestrijden op een niet-chemische manier alvorens er een beroep wordt gedaan op chemische middelen (biocide). Twijfel je of er woelratten aanwezig zijn, of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Neem contact met ons op, dan komen we langs voor een inspectie.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens