Amerikaanse kakkerlak bestrijden

Naast de bruine én Duitse kakkerlak komt ook de Amerikaanse kakkerlak in Nederland voor. Dit type insect is roodbruin van kleur en komt vaak door internationaal handelsverkeer in Nederland terecht. Het aantreffen van de Amerikaanse kakkerlak komt voornamelijk voor op warme, donkere en vochtige plaatsen in fabrieken, levensmiddelenbedrijven, bakkerijen en restaurants.

Je kunt de Amerikaanse kakkerlak herkennen aan de roodbruine kleur met lichtgele plekken op de vleugels en het borstschild. De lichaamslengte van deze wat grotere soort ligt tussen de 28 tot 44 mm. Mannetjes herken je aan de vleugels die achter het lijf uitsteken, terwijl bij de vrouwtjes de vleugels het achterlijf bedekken.

Hulp inschakelen

Overlast

De Amerikaanse kakkerlak is een alleseter, maar heeft een voorkeur voor voedingsmiddelen van de mens. Naast keukenkastjes zijn ze ook te vinden in waterleidingen, wasbakken, verwarmingsapparatuur of onder vloeren bij verwarmingsbuizen. Op deze plekken laat de Amerikaanse kakkerlak eitjes, uitwerpselen en een nare geur achter.

Overlast van de Amerikaanse kakkerlak kan voor jouw bedrijf grote gevolgen hebben. Naast overlast, vormt dit soort ongedierte een risico voor zowel de voedselveiligheid als de bedrijfshygiëne. Heb je overlast van de Amerikaanse kakkerlak óf een vermoeden van de aanwezigheid? Twijfel geen moment en schakel een plaagdierbestrijder in!

Preventie van de Amerikaanse kakkerlak

Preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen tegen de aanwezigheid van de Amerikaanse kakkerlak zijn het opruimen én opbergen van etenswaren en keukenafval. Voorkom daarnaast bij nieuw in te richten keukens, kamers, restaurants etc. om het creëren van geschikte schuilplaatsen zoveel mogelijk te voorkomen.

Bestrijden van de Amerikaanse kakkerlak

Onze ervaren ongediertebestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijding van de kakkerlak. Door inspectie leren we de schuilplaats(en) van de Amerikaanse kakkerlak kennen en kunnen we ze vervolgens effectief bestrijden met een speciaal soort gel. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens