Duitse kakkerlak bestrijden

De Duitse kakkerlak is de meest voorkomende soort kakkerlak in Nederland. Je kunt de Duitse kakkerlak herkennen aan de zwarte lengtestrepen op het borstschild. Een volwassen kakkerlak is 1,1-1,5 cm lang en gevleugeld. Net als andere soorten kakkerlakken is ook de Duitse kakkerlak lichtschuw.

De Duitse kakkerlak houdt zich op donkere, warme en vochtige plekken schuil. ’s Nachts gaan kakkerlakken op zoek naar voedsel. Het type voedsel maakt niet uit, het zijn alleseters; ze voeden zich met levensmiddelen, dode dieren, uitwerpselen en afvalstoffen. Omdat de Duitse kakkerlak al snel genoegen met iets neemt komt het behalve in woonhuizen ook voor in bakkerijen, levensmiddelenbedrijven, hotels, restaurants, ziekenhuizen, vuilnisstortplaatsen en aan boord van schepen.

Je kunt de Duitse kakkerlak op bijna ieder warm, donker en vochtig plekje tegenkomen, vaak vind je grote aantallen op 1 specifieke plek. Mede doordat de kakkerlak in aanraking komt met allerlei vuil is er een kans dat ze dragers zijn van bacteriën en mijten. Hier zit je al helemaal niet op te wachten!

Hulp inschakelen

Particuliere en zakelijke bestrijding

De aanwezigheid van de Duitse kakkerlak bij ondernemers kan grote gevolgen hebben. Naast de kans dat ze bacteriën en mijten bij zich dragen, voeden ze zich met levensmiddelen of knagen ze aan papier en leer wanneer er sprake is van voedselgebrek.

Preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen zijn om bij het inrichten van kamers, keukens en dergelijke, schuilplaatsen voor insecten zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg daarnaast voor een droge en koele opslagplaats van levensmiddelen. Dit verkleint de kans op de aanwezigheid van de Duitse kakkerlak.

Duitse kakkerlak bestrijden

Tref je de Duitse kakkerlak aan of heb je een vermoeden van zijn aanwezigheid? Schakel dan een professionele plaagdierbestrijder in. Wij zijn er voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we de Duitse kakkerlak op effectieve wijze te bestrijden met een speciaal soort gel. Je kunt ons ook inschakelen bij het nemen van preventieve- en weringsmaatregelen tegen de Duitse kakkerlak. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens