Faraomieren bestrijden

Ondanks dat de faraomier afkomstig is uit de tropen, komen deze kruipende insecten al bijna anderhalve eeuw voor in heel Nederland. Vooral na 1945 was er een toename, wat een indirect gevolg was van het aanbrengen van verwarming in gebouwen en het toenemende handelsverkeer. De mierensoort leeft voornamelijk binnen gebouwen én kassen omdat ze warmte vasthouden én ze graag vlak bij de warmtebron hun nest bouwen. Dit maakt het voor onze ongediertebestrijders gemakkelijker om faraomieren te bestrijden.

Je kunt faraomieren herkennen aan de bruingele- en donkere kleuren op het lijf. De ontwikkeling van de faraomier kent 4 stadia; ei > larve > pop > adult. De volledige gedaanteverwisseling duurt bij gunstige omstandigheden (27 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 80%) ongeveer 1,5 maand.

De levensduur van faraomieren kan behoorlijk verschillen. Zo bedraagt de levensduur van de werksters tot 2 maanden, die van mannetjes 2-3 weken en die van koninginnen ca. 9 maanden. Laatstgenoemden produceren in hun gehele leven tot 350 eitjes.

Hulp inschakelen

Preventie

Net als andere miersoorten leeft ook de faraomier binnen een kolonie. Het grootste gedeelte van de kolonie bestaat uit onvruchtbare vrouwelijke mieren, de werksters. Deze gaan op zoek naar voedsel, faraomieren zijn alleseters. Om de overlast te verminderen of te voorkomen is het belangrijk om levensmiddelen zoveel mogelijk in goed afgesloten potten en bussen te bewaren. Houd daarnaast ook verder goed rekening met de hygiëne in én rondom jouw woning of bedrijf.

Overlast van faraomieren

Wanneer je overlast van de faraomier ondervindt kan dit een behoorlijke plaag zijn. Je kunt ze op diverse plekken aantreffen zoals voorraadkasten, in je broodtrommel of tussen het honden- en kattenvoer. Voor bedrijven in bijvoorbeeld de zorg of productie is het belangrijk om de faraomier te weren. Bij aanwezigheid van deze kruipende insecten kan de (financiële) schade groot zijn. Voorkomen is beter dan genezen!

Faraomieren bestrijden

Wil je de komst van de faraomieren voorkomen óf moet je voldoen aan bepaalde certificeringen? Dan gaan wij voor jou aan de slag met een preventieplan. Natuurlijk zijn we er ook voor het bestrijden van faraomieren, hierbij gaan we eerst aan de slag met een inventarisatie om tot een goed resultaat te komen middels lokaas.

Beide werkzaamheden voeren we uit voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Meld direct je probleem en laat ons weten wat er aan de hand is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens