Mieren bestrijden

Mieren komen nooit alleen. Met hele legers trotseren trotseren ze je (bij)keuken of je tuin en halen ze het zand van tussen de bestrating. Onhygiënisch en vervelend natuurlijk. Mieren zijn gelukkig goed te bestrijden!

Hulp inschakelen

Overlast door mieren

Er zijn duizenden soorten mieren. In Nederland kennen we er 50, waarvan de tuinmier, de kale bosmier, de faraomier, de zwarte wegmier en de gewone steekmier de bekendste zijn. De kleur kan zwart, bruin of roodachtig zijn. Als we het over vliegende mieren hebben, worden daarmee alleen de vruchtbare mannetjes en koninginnen bedoeld. De werksters hebben namelijk geen vleugels. Zwermen met vliegende mieren kunnen heel irritant zijn. Ze kunnen je drankje in de tuin een stuk minder aangenaam maken. Daarnaast kunnen stekende mieren enorm veel jeuk, zwellingen en irritatie veroorzaken. Het onhygiënische aanzicht van mieren in huis vormt het vaakst overlast.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Mieren zijn kruipende insecten die we liever niet in huis tegen komen, toch? Veel mensen gaan aan de slag met kokend water, azijn, peper of koffiedik. Helaas helpt dat vaak niet, en is een lokdoosje hier en daar ook niet voldoende. Herken je dit? Dan is het tijd om een ervaren plaagdierbestrijder in te schakelen.

Mieren laten bestrijden

Als eerste is het belangrijk om de eventuele voedselbron zoals afval weg te nemen. Het bestrijden van mieren doen we meestal met een speciale poeder of gel. We komen graag bij je langs voor een persoonlijk advies. Laat een bericht achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens