Oosterse kakkerlak bestrijden

De oosterse kakkerlak staat in Nederland ook wel bekend als de ‘bakkerstor’. Het gaat achter niet om een tor want we hebben te maken met een kakkerlak. Je kunt de oosterse kakkerlak herkennen aan de roodbruine tot blauwzwarte kleur met een lengte van ongeveer 21 tot 28 mm.

De oosterse kakkerlak is lichtschuw en bevindt zich (in grote getalen) op veel verschillende plekken, voornamelijk waar ze zich schuil kunnen houden op donkere, warme en vochtige plekken. Zo houden ze zich op in keukenkastjes, verwarmingskelders, muurspleten of nabij warmwaterleidingen in badkamers en putjes. Het feit dat deze kakkerlak een alleseter is verklaard een hoop van de aanwezigheid in de buurt van de mens, waarbij de voorkeur uitgaat naar zoet en zetmeel.

Hulp inschakelen

Particuliere en zakelijke bestrijding

De oosterse kakkerlak voedt zich met dieren, uitwerpselen en afvalstoffen. Hierdoor bestaat de kans dat wanneer je een kolonie met oosterse kakkerlakken aantreft, de kans reëel is dat ze dragers zijn van bacteriën en mijten én mogelijk ziekten kunnen overbrengen.

Kik Ongediertebestrijding bestrijdt de oosterse kakkerlak voor zowel de particuliere als zakelijke klant. De aanwezigheid kan zeker voor ondernemers in bepaalde branches grote gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om bij (een vermoeden van) de aanwezigheid van de oosterse kakkerlak contact op te nemen met een ongediertebestrijder.

Oosterse kakkerlak bestrijden

Tref je de oosterse kakkerlak aan of heb je een vermoeden van zijn aanwezigheid? Schakel dan een professionele plaagdierbestrijder in. Wij zijn er voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we de oosterse kakkerlak op effectieve wijze te bestrijden met een speciaal soort gel. Je kunt ons ook inschakelen bij het nemen van preventieve- en weringsmaatregelen tegen de oosterse kakkerlak. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens