Pissebedden bestrijden

In Nederland komen 37 verschillende soorten pissebedden voor. Pissebedden zijn over het algemeen ongeveer 1,5 cm lang en hebben een ovaal lijf. Verder beschikt de pissebed over relatief grote antennen en 7 paar poten. De ontwikkeling van pissebedden bestaat uit 3 verschillende stadia, wat dan ook een onvolledige gedaanteverwisseling betekent: ei-nimf-adult. De maximale levensduur van pissebedden bedraagt ongeveer 3-4 jaar, de gemiddelde levensduur van pissebedden is zo’n 2 jaar.

Pissebedden zijn echte nachtdieren. Ze leven, omdat ze erg gevoelig zijn voor uitdroging, voornamelijk op vochtige, donkere plaatsen. Zoals onder stenen, schors, bladeren of in vermolmd hout. Een vochtige en donkere ruimte mét plantaardig materiaal draagt ook bij aan een gunstige omgeving om eitjes te leggen.

Hulp inschakelen

Preventie

Om het binnendringen van gebouwen door pissebedden te voorkomen is het verstandig om mogelijke doorgangen te voorzien van fijnmazig gaas. Houd hierbij ook rekening met kieren en spleten in de buitenmuur door deze te dichten. Andere preventieve maatregelen die je kunt nemen tegen de aanwezigheid is door desbetreffende ruimten te ventileren en/of te verwarmen.

Pissebedden bestrijden

Alleen wanneer pissebedden in grote getale aanwezig zijn kunnen ze als schadelijk worden ervaren. Denk bijvoorbeeld aan kassen en groentetuinen waar kiemplanten en zachte planten worden aangevreten. Daarom bestrijden wij de pissebed voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Ook voeren wij ter preventie inspecties uit of stellen we een preventieplan op wanneer je bijvoorbeeld moet voldoen aan bepaalde certificeringen.

Meld direct je probleem en laat ons weten welke overlast jij ervaart, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens