Stofluis bestrijden

Tussen alle soorten insecten bevindt zich eigenlijk nog een aparte soort; de stofluis. Ondanks dat de naam doet denken aan luizen, hebben ze hier niets mee te maken. Evenmin met stof. Stofluizen gedijen goed bij een vochtige en donkere omgeving, hierbij hebben ze een voorkeur voor een luchtvochtigheid van 75% en een temperatuur die tussen de 20 – 25 graden ligt.

Hulp inschakelen

Waar vind je stofluizen?

Stofluizen komen voornamelijk voor tussen vochtig papier, in oude boeken en in vochtige vullingen van matrassen en kussens net als biezen matten, rieten dakbedekking én vloerbedekking van plantaardige herkomst. Deze insecten ondergaan een onvolledige gedaanteverwisseling, wat zich bij perfecte omstandigheden al binnen een maand kan van voltooien.

Omdat ieder wijfje wel 100 eitjes kan leggen is het belangrijk om aan de bel te trekken als je de stofluis aantreft. Wanneer je de stofluis aantreft wijst dit er dus op dat je je in een vochtige ruimte of omgeving bevindt. Dit heeft er mee te maken dat stofluizen leven van schimmels die zich in dit soort ruimtes ontwikkelen. Bij een grote hoeveelheid stofluizen kan het voorkomen dat er sprake is van enige materiële schade, ze vormen geen gevaar voor de gezondheid.

Preventieve maatregelen stofluis bestrijden

Preventieve maatregelen die je tegen stofluis kunt nemen, bestaan uit het opruimen of drogen van het materiaal waarin de schimmels voorkomen en ruimte waarin zij zich bevinden. Een blijvende oplossing creëer je alleen door de luchtvochtigheid van de ruimte of omgeving te verlagen en door voor voldoende ventilatie te zorgen.

Stofluis bestrijden

Omdat ieder wijfje wel 100 eitjes kan leggen is het belangrijk om aan de bel te trekken om stofluis te bestrijden. Hier kunnen wij jou bij helpen. We bekijken de ruimte en zoeken naar de oorzaak en oplossing om de omstandigheden te verbeteren zodat het stofluis geen kans meer krijgt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens