Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes kom je liever niet tegen, en al helemaal niet in bed of in de keuken! Zilvervisjes bevinden zich in vochtige omgevingen zoals kruipruimtes, zolders en keukens. Papiervisjes hebben de voorkeur voor droge ruimtes en eten papier, lijm en zetmeel. Heb je één van deze kruipende insecten gesignaleerd? We adviseren je graag over de bestrijding en wering.

Hulp inschakelen

Oorzaak

Zilvervisjes eten schimmel, een indicatie van een vochtprobleem in huis. Papiervisjes leven van zetmeelhoudende etenswaren. Insecten in je voeding is niet hetgeen waar je op zit te wachten. Ze kunnen cellulose verteren, dat zorgt voor schade aan behang en papier. Zie je grote aantallen zilvervisjes of papiervisjes? Ze zijn weliswaar niet giftig of schadelijk voor de gezondheid, maar je ziet je liever niet in je woning terug. De hoogste tijd om er iets aan te doen.

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Als eerste moet er worden gezorgd voor een lage(re) luchtvochtigheid en moeten naden en kieren zoveel mogelijk gedicht worden. Er moet goed geventileerd worden en voedsel als meel en pasta zullen goed opgeslagen moeten worden om de voedselbronnen te beperken. Doordat zilvervisjes zoveel eitjes leggen is het belangrijk om dit plaagdier snel te bestrijden. Neem contact met ons op om een inspectie in te plannen.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens