Blauwe vleesvlieg bestrijden

De blauwe vleesvlieg is voor veel mensen een ware nachtmerrie. Deze vliegende insecten komen namelijk af op rottend vlees en zijn verder dol op de groencontainer. Vervolgens gaan ze met hun kleverige poten ergens op zitten dat je net wil vast pakken of erger nog; wil gaan eten.

Door verschillende oorzaken kan het voorkomen dat de blauwe vleesvlieg in grote getalen aanwezig is, in of rondom je woning. De vleesvliegen kunnen virussen of bacteriën verspreiden. Wanneer je een plaag van blauwe vleesvliegen waarneemt, is het slim om contact op te nemen met een ongediertebestrijder.

Hulp inschakelen

Over de blauwe vleesvlieg

De blauwe vleesvlieg behoort tot de bromvliegen. In Nederland en België komen er ongeveer 80 verschillende soorten voor waarvan de lengte tussen de 1-1.5 cm. lang is. Verder beschikt de blauwe vleesvlieg over een glanzende blauwzwarte kleur, waarbij de ogen donkerbruin tot rood van kleur zijn. Net als alle andere vliegsoorten ondergaat ook de blauwe vleesvliegen een volledige gedaanteverwisseling.

Wering

Ondanks het feit dat blauwe vleesvliegen afval, zoals dode dieren, opruimen kunnen ze voor een hoop overlast zorgen. Maatregelen die je tegen de aanwezigheid kunt nemen zijn het plaatsen van horren en/of het gebruik van lintgordijnen. Zorg daarnaast voor een goede hygiëne door vlees(waren) goed af te dekken en afval en kadavers z.s.m. te verwijderen. Houdt verder ook rekening met ontwikkelingsbronnen zoals de groene container door deze regelmatig te legen én te reinigen.

Bestrijding van de blauwe vleesvlieg

Ondervind je overlast van de blauwe vleesvlieg? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Kik Ongediertebestrijding. Wij bestrijden de blauwe vleesvliegen voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar de vliegen zich hebben verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens