Bruine huismot bestrijden

De bruine huismot kan bijvoorbeeld bij jou in huis flinke schade aanrichten, ze zijn namelijk doel op zowel plantaardige- als dierlijke materialen zoals zaden, graan, kurk, linnen wol en bont. De bruine huismot wat ook wel de zadenmot wordt genoemd leeft voornamelijk op vochtige plaatsen onder kasten, vloeren, tapijten en in vogelnesten.

Je kunt de bruine huismot herkennen aan de drie zwarte vlekken op elke bruinzwarte voorvleugel. De ontwikkeling van de mot kent 4 stadia; Ei > Larve > Pop > Adult. Deze ontwikkelingsfase duurt circa 4 maanden. De vrouwelijke bruine huismot legt zo’n 200 tot 300 eitjes, welke na 10 tot 15 dagen uitkomen. Belangrijk om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder wanneer u het vermoeden heeft dat u last heeft van de bruine huismot!

De volwassen bruine huismot is voornamelijk in juni en augustus actief. Dit is de periode dat ze uitvliegen, maar ze kunnen het hele jaar in ruimtes verblijven. Omdat huismotten graag voor langere periode in vochtige ruimtes verblijven is het belangrijk om ruimtes het gehele jaar droog te houden, preventief gezien is dit één van de belangrijkste taken om de bruine huismot buiten de deur te houden.

Hulp inschakelen

De bruine huismot bestrijden? Neem contact op met een plaagdierbestrijder!

Wanneer de bruine huismot bij jou is binnengedrongen is het lastig om ze te bestrijden. Daarnaast veroorzaken ze schade aan bijvoorbeeld de vloerbedekking maar ook ondernemers in de agrarische sector kunnen slachtoffer van de bruine huismot worden. Daarom adviseren wij wanneer je de bruine huismot hebt aangetroffen óf een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid, om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder.

Bestrijden van de bruine huismot

Naast de particuliere klant is Kik Ongediertebestrijding er ook voor de zakelijke klant. De aanwezigheid van de bruine huismot op bijvoorbeeld graanzolders kan aanzienlijke schade opleveren. Wil jij de komst van de bruine huismot voorkomen, dan gaan wij voor jou aan de slag met een preventieplan. Zo gaan we aan de slag om de oorzaak (luchtvochtigheid) weg te nemen. Natuurlijk zijn we er ook voor de bestrijding van de bruine huismot. We behandelen iedere plek waar de huismot is geweest en bestrijden in lijn met de Wettelijke Gebruiksvoorschriften. Meld direct je probleem en laat ons weten wat er aan de hand is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens