Buxusmot bestrijden

Buxusmot bestrijden

De buxusmot kan in jouw tuin een hoop schade aanrichten. Deze mottensoort is vermoedelijk met de buxusplant geïmporteerd vanuit Oost-Azië. Door het tekort aan natuurlijke vijanden en het onbeperkte voedselaanbod is de buxusmot inmiddels actief in heel Europa. Je kunt de buxusmot herkennen aan de witte vleugels met donkere rand en een spanwijdte van ongeveer 4 cm.  De rups is de larve van de buxusmot, zij zijn felgroen van kleur met een zwarte kop en worden circa 4 cm. lang. De vrouwtjes leggen hun eitjes (tot wel 500) onder groene, onaangetaste bladeren. Binnen een maand groeien de rupsen uit tot volwassen exemplaren, de laatste generatie rupsen overwintert in de buxusstruik. Onze professionele ongediertebestrijders helpen zowel zakelijke als particuliere klanten bij het bestrijden van de buxusmot.

Schade

Zowel jonge als volwassen rupsen kunnen in korte tijd een plant volledig ontbladeren. Hierbij wordt op aangetaste planten ook nog eens een spinsel achter gelaten, waardoor gedurende het gehele groeiseizoen rupsen aanwezig zijn om de plant te ontbladeren. Wanneer je overlast hebt van de buxusmot kom je er dus ook niet zomaar meer vanaf en kan de plant hierdoor afsterven.

Buxusmot bestrijden

Zowel voor de zakelijke als particuliere klant voeren we naast bestrijding ook preventieve werkzaamheden uit om de aanwezigheid van de buxusmot te voorkomen. Als voormalig agrarisch bedrijf kunnen wij ons goed voorstellen dat je de aanwezigheid van de buxusmot op en rond jouw terrein of landbouwgrond wilt voorkomen. Wij helpen zakelijke klanten bij het opstellen van preventieve- en weringsmaatregelen om de aanwezigheid van ongedierte te minimaliseren. Zo krijgen we samen grip op ongedierte!

Wil je de buxusmot laten bestrijden óf wil je zelf preventieve maatregelen nemen tegen de aanwezigheid van de buxusmot? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.