Daas bestrijden

In Nederland komen veel verschillende soorten dazen voor. Deze steekvliegen zijn vrij groot, verschillend van kleur en gek op bloed van mens en dier. Alleen de vrouwtjes steken (bijten), de mannetjes voeden zich met nectar. Veel voorkomende soorten dazen in Nederland zijn regendazen, goudoogdazen en runderdazen.

Hulp inschakelen

Over dazen

Omdat er verschillende soorten dazen zijn, is het lastig om een algemene beschrijving over het uiterlijk van de daas te geven. De ontwikkeling en leefwijze van dazen is wel zo goed als identiek. Dazen ondergaan namelijk een volledige gedaanteverwisseling, en ontwikkelen zich in ondiep water op een vochtig terrein en in het bos.

Een beet van de daas bij de mens kan vrij heftig zijn, maar heeft verder geen schade of gevolgen. Bij dieren daarentegen gaat door irritatie de conditie achteruit. Dit kan zorgen tot minder vleesopbrengst en geringere melkproductie.

Dazen komen voornamelijk op vochtige plekken af. Een preventieve maatregel die je zelf kunt nemen, is om je in te smeren met een insectenafweermiddel.

Bestrijden of weren van de daas

Ondervind je overlast van de daas en wil je deze laten bestrijden? Wij bestrijden dazen met behulp van de dazenval. Op deze manier verminderen we het aantal dazen op een bepaalde plek, dat is grip met Kik!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens