Duitse wesp bestrijden

Naast de aanwezigheid van de Franse, Saskische en gewone wesp in Nederland komt hier ook de ‘Duitse wesp’ voor. Je kunt deze ‘limonadewesp’ herkennen aan de drie zwarte stippen op de kop en aan de ‘wespentaille’ bij de overgang van het borststuk naar het achterlijf.

De Duitse wesp wordt niet voor niets een ‘limonadewesp’ genoemd. Ze hebben behoefte aan suikers en komen af op; limonade, stroop, nectar, rijpe vruchten zoals peren en pruimen en vruchtvlees van sap. Om voldoende eiwitten binnen te krijgen jaagt de Duitse wesp ook op andere insecten. Is er sprake van overlast? Neem dan contact met ons op, wij bestrijden de Duitse wesp.

Hulp inschakelen

Nesten van de Duitse wesp

De nesten van de Duitse wesp kun je voornamelijk vinden in schuren, muurholten, spouwmuren onder het dak of in de grond. Het nest is vaak grijs van kleur omdat de constructie van droog of verweerd hout is. In de nesten kunnen tot wel 7000 wespen leven. Een maand na aanleg van het nest komen de eerste werksters (10 – 15 mm lang) tot leven uit de eitjes van de koningin (20 mm lang). De bazin blijft bezig met het leggen van eitjes terwijl de werksters, die onvruchtbaar zijn, voor eten moeten zorgen.

In september komen de mannelijke wespen uit de eitjes en kort hierna ook de vruchtbare vrouwelijke wespen. Na het paren sterven de mannelijke wespen en in de loop van het najaar volgen alle bewoners van het nest.

Duitse wesp bestrijden

Signaleer je per toeval een nest van de Duitse wesp, maar is er op de desbetreffende plek sprake van geen tot weinig menselijk verkeer? Dan hoeft het wespennest niet verwijderd te worden. Heb je overlast van de Franse veldwesp en het vermoeden dat er sprake is van een nest of heb je een nest gesignaleerd?

Schakel dan altijd een plaagdierbestrijder in, ook wanneer je het vermoeden hebt dat er zich in de buurt een wespennest bevindt. Wij komen altijd ter plaatse voor inspectie en onderzoeken de bron van het probleem. Met de ervaring van onze vakmensen kunnen we Duitse wespen en/of de nesten hiervan bestrijden. Tevens treffen we preventieve maatregelen om overlast van wespen in de toekomst te voorkomen. We plaatsen bijenbekjes en spouwsafe roosters. Zo blijft jouw omgeving goed beschermd.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens