Gaasvliegen bestrijden

De gaasvlieg heeft zijn naam te danken aan de glazige vleugels waarin je gelijkvormige vleugelcellen ziet. Verder kun je ‘bruinoogje’ ook goed herkennen aan de ver uit elkaar staande ogen en worden deze beesten aangetrokken door licht. De gewone gaasvlieg leeft van stuifmeel, nectar en honigdauw. In de zomer vind je de gaasvlieg voornamelijk buiten in het veld, wanneer het kouder wordt kleurt de gaasvlieg bruin en zoeken ze beschutting op koude, vorstvrije verborgen plaatsen.

Hierdoor kan het voorkomen dat de gaasvlieg ook bij jou in huis of op de werkvloer in grote getallen aanwezig is. Ondanks dat gaasvliegen geen schade zal aanrichten, kan dit beestje bijzonder vervelend zijn. Nadat de 300 tot 500 eitjes zijn uitgekomen, die vaak dicht bij een voedselbron worden gelegd, eten de larven voornamelijk bladluis. Dit kan zeker in bepaalde branches voor veel schade en overlast zorgen.

Hulp inschakelen

Over de gaasvlieg

De ontwikkeling van een gaasvlieg kent 4 fases; Ei – Larve – Pop – Imago. De larven zijn voornamelijk actief in een klimaat vanaf 13 graden, waarna ze afhankelijk van de omstandigheden binnen 1-2 maanden volwassen zijn. Twee keer per jaar leggen gaasvliegen eitjes, wanneer ze bij jou binnen zijn kan dit voor behoorlijk wat overlast zorgen.

Bestrijden gaasvliegen

Preventieve werkzaamheden die je hierbij kunt verrichten is het dichten van naden en kieren en regelmatig gebruik van de stofzuiger. Is er sprake van een echte invasie? Neem dan contact met ons op. Door eerst een inspectie uit te voeren komen onze plaagdierbestrijders tot de oorzaak van het probleem en voeren we vervolgens werkzaamheden uit om het probleem te verhelpen en indien mogelijk te voorkomen.

Naast de particuliere klant bestrijden wij de gaasvliegen ook voor de zakelijke klant. Voedselverwerkende bedrijven zouden bijvoorbeeld last kunnen ondervinden van de larven welke veel bladluis eten.

Heb jij overlast van de gaasvlieg? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Kik Ongediertebestrijding. Wij bestrijden de gaasvlieg voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de gaasvlieg zich heeft verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens