Gaasvliegen bestrijden

Je herkent de gaasvlieg aan de kenmerkende vleugels. Deze zijn transparant, wit-groen, met vleugelcellen die op nerven lijken. Dit groene beestje vind je in de zomer buiten in het veld. Wanneer het kouder wordt zoeken ze beschutting op koele maar vorstvrije, verborgen plaatsen. Hierdoor kan het voorkomen dat de gaasvlieg ook bij jou in huis of op de werkvloer aanwezig is.

Hulp inschakelen

Over de gaasvlieg

De vleugels zijn transparant wit-groen. Je kunt de gaasvlieg ook herkennen aan de ogen die ver uit elkaar staan. De gewone gaasvlieg leeft van stuifmeel, nectar en honingdauw. In de zomer vind je de gaasvlieg buiten in het veld en in de winter zoeken ze een vorstvrij, verborgen onderkomen. Opmerkelijk feitje: als het kouder wordt, verkleurt de gaasvlieg van groen naar bruin.

De ontwikkeling van een gaasvlieg kent 4 fases: Ei – Larve – Pop – Imago. De gaasvlieg legt 300-500 eitjes die vaak dichtbij een voedselbron gelegd worden. Wanneer de larven zijn uitgekomen voeden ze zich voornamelijk met bladluis. Dit kan zeker in bepaalde branches voor veel schade en overlast zorgen. De larven zijn voornamelijk actief in een klimaat vanaf 13 graden, waarna ze afhankelijk van de omstandigheden binnen 1-2 maanden volwassen zijn. Twee keer per jaar leggen gaasvliegen eitjes, wanneer ze bij jou binnen zijn kan dit voor behoorlijk wat overlast zorgen.

Gaasvliegen bestrijden

Om gaasvliegen te voorkomen kun je kieren en naden dichtmaken en regelmatig stofzuigen. Is er sprake van een echte invasie? Dan is het zaak om de gaasvlieg te bestrijden. Wij bestrijden gaasvliegen voor particuliere en zakelijk klanten. Met name voedselverkerende bedrijven zouden last kunnen ondervinden van de larven welke veel bladluis eten.

Neem contact met ons op voor een inspectie. Door eerst een inspectie uit te voeren komen onze plaagdierbestrijders tot de oorzaak van het probleem en voeren we vervolgens werkzaamheden uit om het probleem te verhelpen en indien mogelijk te voorkomen.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens