Kleermot bestrijden

Wanneer je gaatjes aantreft in kleding van bont of wol die op zolder of in je kledingkast ligt, dan is er een kans dat dit werk is van de larve van de kleermot. De kleermot vind je voornamelijk op donkere plekken binnenshuis.

Je kunt de kleermot herkennen aan de lichtbruine kleur. De larve van de kleermot is wit en maximaal 10 mm lang. De kleermot is de meest voorkomende ‘mot’ in Nederland en wordt onder andere makkelijke verspreid door het uitwisselen van (tweedehands) wollen kleding en andere organische materialen. Zorg ervoor dat je ‘nieuwe kleding’ altijd wast en je de kledingkast regelmatig schoonmaakt. Dit zijn goede preventieve maatregelen om de kleermot buiten de deur te houden.

Hulp inschakelen

De kleermot bestrijden? Neem contact op!

Wanneer de kleermot zich op een plek in je huis heeft genesteld, is het lastig om de kleermot te bestrijden. Ze leggen 150 tot 200 eitjes die na 8 à 12 dagen uitkomen. Zoveel larven die aan kleding komen knagen wil natuurlijk niemand in zijn of haar huis hebben! Daarom adviseren we jou om direct contact met ons op te nemen wanneer je de kleermot hebt gesignaleerd of een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid.

Naast de particuliere klant is Kik Ongediertebestrijding er ook voor de zakelijke klant. De aanwezigheid van de kleermot, bij textielbedrijven, kan grote gevolgen hebben. Wil jij de komst van de kleermot voorkomen, dan kunnen wij voor jou aan de slag met een preventie plan. Natuurlijk zijn we er ook voor de bestrijding van de kleermot. Meld direct je probleem, en laat ons weten wat er aan de hand is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!