Langpootmug bestrijden

In Nederland komen er enkele soorten langpootmuggen voor. In tegenstelling tot andere muggensoorten kan de langpootmug (gelukkig) niet steken. Toch staan weinig mensen te springen om de aanwezigheid van de langpootmug. Wanneer de larven -ook wel emelten genoemd- uit hun eitjes zijn gekomen, richten ze regelmatig schade aan gazons en akkers aan. Onze professionele ongediertebestrijders staan voor je klaar om de langpootmug te bestrijden.

Hulp inschakelen

Emelten

Je herkent de langpootmug logischerwijs aan de lange poten én het slanke lijf. Ze hebben een v-vormige naad op het borststuk en een opvallend donkere voorste rand op de vleugels. De emelten hebben een donkere kleur, zijn wormvormig met een lengte van 2 tot 3 cm.

Emelten voeden zich voornamelijk met afvalstoffen, maar na enige tijd vreten ze aan wortels en (ondergrondse) delen van planten. Hierdoor richten ze schade aan, bijvoorbeeld aan jouw gazon of gewassen. De langpootmug wordt voornamelijk aangetroffen op ‘groenrijke’ locaties zoals een dakgoot met een sterke mos begroeiing of een laag bladeren.

Preventieve maatregelen tegen de langpootmug

Preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen tegen de aanwezigheid van de langpootmug is het voorkomen of verwijderen van mosgroei. Zorg er daarnaast ook voor dat de langpootmug niet binnen kan komen via ramen en deuren.

Langpootmug bestrijden

Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kan de aanwezigheid van de langpootmug en dan met name emelten erg vervelend zijn. Wil je werken aan preventie of de langpootmug laten bestrijden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens