Latrinevlieg bestrijden

De latrinevlieg komt af op rottend organisch afval en komen vaak in grote aantallen. Je kunt ze vinden op mesthopen in gierkelders, maar ook in stallen. Ook kun je ze bij jou thuis aantreffen, wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met de afvoer van de gootsteen of toilet. Er is dan een kans op de aanwezigheid van deze muggensoort.

Waar veel soorten plaagdieren schade aanrichten, is dit bij de latrinevlieg nauwelijks het geval. Toch kunnen ze voor veel overlast zorgen. Ze verspreiden namelijk bacteriën en leggen wel 200 eitjes per dag die na 2 dagen uit kunnen komen. Wanneer je een ‘plaag van latrinevliegjes’ waarneemt, is het dus slim om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder!

Hulp inschakelen

Over de latrinevlieg

De latrinevlieg wordt ook wel de rioolvlieg genoemd. Dit komt doordat de larve zich thuis voelt op vochtige plekken, zoals het riool, waar de bodem is verontreinigd door rottend organisch materiaal. Je kunt de latrinevlieg herkennen aan de zwarte of donkerbruine kleur en de stevige haren op de kop én borst.

De belangrijkste maatregelen die jij zelf kunt nemen om de latrinevlieg te om comfortabele plekken weg te nemen, kortom, vocht bestrijden! Pak het vochtprobleem aan bij de bron, dit kan in een verstopte afvoer zijn, maar ook stilstaand water vinden ze fijn. Zorg ervoor dat je vochtige plekken aanpakt en rottend materiaal voorkomt of verwijdert.

Bestrijden van de latrinevlieg voor zowel de particuliere als zakelijke klant

Naast de particuliere klant bestrijden wij de latrinevlieg ook voor de zakelijke klant. Veel ondernemers in bijvoorbeeld de agrarische sector hebben te maken met overlast van latrinevliegen. Onze plaagdierbestrijders zullen met een inspectie eerst de oorzaak in kaart brengen om vervolgens actie te ondernemen.

Heb jij overlast van de latrinevlieg? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Kik Ongediertebestrijding. Wij bestrijden de latrinevlieg voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de latrinevlieg zich heeft verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.