Materiaal aantastende insecten

Een aantal motten vallen onder de materiaal aantastende insecten. Deze motten staan ook wel bekend als nachtvlinders, overdag rusten ze en komen in de schemer tevoorschijn. Het woord zegt het eigenlijk al ‘materiaal aantastende insecten’, deze vliegende insecten fladderen in het rond en kunnen schade toerichten aan kleding en een plaag vormen voor voedselverwerkende bedrijven.

Hulp inschakelen

Overlast door motten

Overlast van motten kan plaatsvinden in huis en bij bedrijven. Binnenshuis gaat het voornamelijk om de kledingmot. Voedselverwerkende bedrijven hebben eerder te maken met voorraadmotten.

De larven van de kledingmot voeden zich met de eiwitten in kleding (wol, veren, bont). Soms zie je dan gaatjes in kleding en korrels op de bodem van de kast. Meelmotten, cacaomotten en vruchtmotten zijn veelvoorkomende voorraadmotten. De motten gaan in de voorraad zitten, laten er eitjes achter en de larven eten de levensmiddelen op. Er blijven kleverige spinsels achter en dat veroorzaakt klontering. Voorraadmotten vormen echt een plaag voor bakkerijen, restaurants en andere voedselverwerkers.

Materiaal aantastende insecten bestrijden

Overlast door motten, of zelfs een mottenplaag, moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Geef de kledingmot geen ruimte door zonlicht binnen te laten, kleding schoon op te bergen en wanneer je kleding lang niet draagt kun je deze het best verpakken in zakken. Stofzuig regelmatig het tapijt en de kast. Je kunt motten ook buitenhouden door horren te plaatsen. Heb je toch last van motten, dan kunnen wij ze bestrijden met speciale mottenvallen en feromooncapsules. Neem contact met ons op voor advies op maat!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens