Pelsmot bestrijden

Tref jij in de kledingkast kleding aan met gaten? Dan zou dit zomaar eens het werk van de larve van de pelsmot kunnen zijn. De larven van de pelsmot voeden zich namelijk met haren, veer, leer, wol en bont. Ze zitten voornamelijk op vochtige, donkere en rustige plekken zoals kasten, dozen met oude kleding, stoelvullingen en vloerkleden.

Hulp inschakelen

Kenmerken van de pelsmot

Net zoals alle andere soorten motten behoort de pelsmot tot de groep nachtvlinders. Er zijn veel parallellen met de kleermot. Zo tasten ze allebei dierlijke producten aan zoals wol, stoffen, tapijten etc. Ook qua afmetingen komen de kleer- en pelsmot overeen. De pelsmot heeft een lengte van 7-8 mm en een spanwijdte van 11-17 mm. Het kenmerkende verschil is dat de pelsmot over 3 donkere stippen op de voorvleugels beschikt, die ontbreken bij de kleermot.

De pelsmot legt 150 tot 200 eitjes die na 8 á 12 dagen uitkomen. Daarom adviseren wij je om direct contact met ons op te nemen wanneer je de pelsmot hebt gesignaleerd of een vermoeden hebt van zijn aanwezigheid.

Preventie

Preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen zijn het goed wassen en opbergen van kleding in sluitende zakken, kisten of kasten. Zorg ervoor dat je kleding schoonhoudt, regelmatig lucht en het niet te dicht op elkaar hangt. Voorkom daarnaast dat vogelnesten onder het dak (blijven) zitten. Zo kunnen de larven vanuit dit nest niet op de zolder terecht komen.

Pelsmot bestrijden

Wanneer de pelsmot zich op een plek in je huis heeft genesteld, is het lastig om de pelsmot te bestrijden. En wanneer een textielbedrijf te maken krijgt met de pelsmot, kan dat grote gevolgen hebben. Wij zijn er voor de particuliere en de zakelijke klant. Wil jij de komst van de pelsmot voorkomen? Dan kunnen wij voor jou aan de slag met een preventieplan. Natuurlijk zijn we er ook voor de bestrijding van de pelsmot. Meld direct je probleem en laat ons weten wat er aan de hand is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens