Vruchtmot bestrijden

Vruchtmotten kunnen een ware plaag vormen en staan ook wel beter bekend als de vruchtmot. De vruchtmot valt onder de voorraadinsecten, bij deze insecten zijn opgeslagen levensmiddelen niet veilig wanneer bijvoorbeeld de vruchtmot zijn intrek bij je in huis genomen heeft. Voorraadinsecten verspreiden zich snel wat erin resulteert dat verschillende soorten opgeslagen levensmiddelen of voedsel snel ten prooi vallen aan de insecten. Vooral zetmeelachtige producten zoals chocolade, cornflakes en rijst zijn favoriet van de vruchtmot.

Hulp inschakelen

Bestrijden van de vruchtmot

De vruchtmot wordt voornamelijk aangetroffen op verwarmde opslagplaatsen in fabrieken. Tussen de ruwe grondstoffen worden er broedplaatsen gevormd die de infectie gaande houden. Hierdoor ontstaat het risico dat de aanwezigheid van de vruchtmot structureel wordt en dat er eitjes in afgewerkte producten worden gelegd. Denk aan bijvoorbeeld wormpjes in de chocolade. Gevolgen van materiaalschade zijn logischerwijs groot.

Preventieve maatregelen

Voorraadinsecten zijn klein van aard maar kunnen een hoop schade aanbrengen. Bovendien moet je ook nog eens voedingsmiddelen weggooien. Het nemen van preventieve maatregelen zoals het sluiten van ramen en deuren verkleint de kans op de aanwezigheid van de vruchtmot.
Het is belangrijk om bij overlast of vermoeden direct contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. De beste bestrijding is het weggooien van aangetaste producten en/of materiaal en het goed reinigen van de plaats of opslagruimte.

Zakelijk

Wil je de aanwezigheid van de vruchtmot voor zijn of moet je aan bepaalde certificeringen voldoen? Je kunt ons ook inschakelen om een preventie- en of bestrijdingsplan op te laten stellen. Daarnaast voeren we branche verplichte controles uit en nemen we diepte-inspecties uit handen. Daarom is Kik jouw partner in bedrijfshygiëne.

Vruchtmot bestrijden

Heb je de vruchtmot gesignaleerd óf een vermoeden van zijn aanwezigheid? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een ongediertebestrijder. Wij bestrijden de vruchtmot voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denk dat de vruchtmot voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens