Kraaien bestrijden of weren?

Kraaien bestrijden of weren?

Het uiterlijk van de zwarte kraai heeft weinig toelichting nodig. Met de opvallende zwarte kleur, een lengte van ongeveer 47 centimeter en een zwarte snavel hoef je geen plaagdierbestrijder zijn om de zwarte kraai te herkennen. Kraaien worden voornamelijk aangetroffen op vuilnisbelten, bij maïskuilen of langs de weg.

Kraaien zijn echte alleseters, van vogels, keukenafval en kleine zoogdieren tot insectenlarven. Verder vormen kraaien in de broedtijd een gevaar voor jong kleinwild zoals pasgeboren haasjes en jonge vogels.

De broedperiode van kraaien loopt van maart tot en met juni. Meestal is er sprake van één nest per jaar met 4-6 blauwgroene eieren. De broedduur is gewoonlijk 18 dagen, na ongeveer 5 weken verlaten de jonge kraaien het nest. De levensduur van kraaien ligt gemiddeld tussen de 4 tot 6 jaar.

Hulp inschakelen

Wering van kraaien

Het kan zomaar voorkomen dat de kraai zich nestelt bij jou op het dak, onder dakpannen of zonnepanelen. Ter preventie plaatsen onze plaagdierbestrijders (afhankelijk van de situatie) vogelschroten- of netten om te voorkomen dat de kraaien zich hier nestelen.

Bestrijden van kraaien

Ondervind je overlast van de kraai of wil je maatregelen nemen ter preventie van zijn aanwezigheid? Schakel dan een professionele plaagdierbestrijder in. Wij zijn er voor zowel de particuliere als zakelijk klant. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we kraaien op een effectieve manier te weren. Je kunt ons inschakelen bij het nemen van preventie en weringsmaatregelen tegen kraaien. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens