Meeuwen bestrijden of weren?

Meeuwen bestrijden of weren?

In heel Nederland komen meeuwen voor, een veel voorkomende soort is de zilvermeeuw. De reden dat meeuwen op veel verschillende plekken te vinden zijn, is dat de meeuw zich voedt met een breed scala aan dingen. Van vis tot schaaldieren en van insecten tot het etensafval van de mens. Dat afval is de belangrijkste reden dat de meeuw op veel plekken én dus in de buurt van de mens te vinden is.

Je kunt de zilvermeeuw herkennen aan het witte verenkleed, waarbij de rug lichtgrijs van kleur is. Verder is de snavel geel en bevinden zich er donkere strepen op de kop. De meeste meeuwen overwinteren in eigen land, zelden trekken er vogels verder op uit dan West-Duitsland of Noordwest-Frankrijk.

Preventieve maatregelen of wering tegen meeuwen

Omdat meeuwen actief zijn op dichtbevolkte plekken op zoek naar restafval, kan de aanwezigheid van de meeuw als vervelend worden ervaren. Denk bijvoorbeeld aan overlast door gekrijs, uitwerpselen of zelfs agressief gedrag naar mensen. De belangrijkste preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen zijn om meeuwen niet te voeren en geen etensresten in het openbaar achter te laten. Sluit daarnaast vuilcontainers en prullenbakken met afval goed af.

Meeuwen bestrijden of weren?

Ondanks dat meeuwen als erg vervelend kunnen worden ervaren, is bestrijding ervan verboden. Meeuwen worden net als alle andere vogels die in het wild in Nederland voorkomen beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. Hierdoor is het alleen mogelijk om preventieve- en/of weringsmaatregelen te nemen om de overlast te verminderen of te voorkomen.

Ondervind je overlast van meeuwen of wil je maatregelen nemen ter preventie? Schakel dan een professionele plaagdierbestrijder in. Wij zijn er voor zowel de particuliere als zakelijk klant. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we meeuwen op een effectieve manier te weren. Je kunt ons inschakelen bij het nemen van preventie en weringsmaatregelen tegen meeuwen. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens