Flock off

Het weren van vogels kan verschillende redenen hebben. Zo kun je vogels weren omdat je overlast ondervindt, je het balkon schoont wilt houden of omdat vogels mogelijk virussen met zich meedragen. Of je nu overlast hebt van meeuwen aan de kust, duiven in de stad of mussen op het platteland, het Flock Off-systeem is een diervriendelijke en effectieve methode om vogels te weren.

Ook op zakelijk gebied voldoet het Flock Off systeem aan de eisen van BRC op het gebied van voedselproductie, namelijk het weren van vogels die aan het nestelen zijn rondom bijvoorbeeld panden van bedrijven. Kik Ongediertebestrijding is een gecertificeerde partner met betrekking tot gebruik en installatie van het Flock Off systeem om vogels diervriendelijk te weren.

Hulp inschakelen

Wat is het Flock Off-systeem?

Het Flock Off-systeem werd ontwikkeld in de Verenigde Staten en werkt op de fysiologie van de vogel. Met behulp van het systeem wordt het ‘territoriaal gedrag’ van verschillende vogelsoorten beïnvloed. Bij veel andere oplossingen zie je dat wanneer bijvoorbeeld duiven worden verjaagd, mussen hiervoor in de plaats terugkomen. Dit is bij het Flock Off-systeem niet het geval. Wat het systeem dus absoluut onderscheidt van andere oplossingen, is dat het tegen iedere vogelsoort werkt. Bovendien werkt het systeem permanent, waardoor onderhoud aan het systeem minimaal is.

Hoe werkt het systeem?

Het Flock Off-systeem zorgt voor een magnetisch veld wat het navigatiesysteem van vogels verstoort. Hierdoor kunnen ze de weg niet meer vinden en verdwijnt het territoriale gedrag van vogels in de omgeving van het systeem. Ze stoppen met bezetten en verdedigen van hun vaste plek en verplaatsen zich naar een andere locatie.

Het systeem werkt op basis van stroom, waarmee een elektromagnetisch krachtveld gecreëerd wordt. Dit krachtveld is onzichtbaar voor mensen en stoort ook niet met communicatienetwerken zoals WiFi.

Plaatsing van het Flock Off systeem

Plaatsing en installatie van het systeem kan door onze ongediertebestrijders uit handen genomen worden. Het Flock Off-systeem kan op veel verschillende plekken toegepast worden, de meest voorkomende plaatsen zijn gebouwen, technische installaties, windmolens, billboards en het dak van woningen en flats. Het systeem is nagenoeg onzichtbaar, hierdoor wordt het aangezicht van jouw balkon of de gevel van je bedrijf niet of nauwelijks geschaad.

Als gecertificeerd partner van het Flock Off-systeem kunnen we jou ongetwijfeld meer vertellen over de mogelijkheden en toepassing. Wil je meer weten over dit systeem of andere oplossingen om vogels te weren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk het certificaat
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens