GMP+ certificering

Wanneer een koe, kip of varken voer binnenkrijgt wat onveilig is, betekent dat ook vervuild en/of onveilige melk, vlees en eieren.

Het GMP+ certificaat is daarom van groot belang voor alle partijen die werken met diervoeder. Producenten, leveranciers en tussenhandelaren van diervoeder moeten de kwaliteit en veiligheid in de gehele voedselketen kunnen garanderen. Dit kunnen ze aantonen met een GMP+ certificering. Bedrijfsprocessen worden hierbij geoptimaliseerd conform de GMP+ richtlijnen, binnen deze richtlijnen is van A tot Z vastgelegd hoe een product wordt samengesteld en geproduceerd.

GMP staat voor Good Manufacturing Practice, de plus is de toevoeging voor de HACCP norm. HACCP is een voedselveiligheidssysteem dat ervoor moet zorgen dat de veiligheid van producten niet in gevaar komt.

Meer over zakelijke diensten

Voor welke bedrijven is deze certificering van toepassing?

De GMP norm is voor voedselverwerkende bedrijven van belang. Omdat hier veel verschillende bedrijven onder vallen zijn er verschillende soorten GMP+ certificeringen die van toepassing zijn voor verschillende bedrijven:

GMP+ B1 Productie: Voor producenten, handelaren en op- en overslagbedrijven van diervoeder.

GMP+ B2 Productie: Voor producenten van industriële diervoederingrediënten, inclusief de opslag en het verhandelen (verkoop).

GMP+ B3 Handel: Voor tussenhandelaren van diervoeder

GMP+ B4 Transport: Voor transporteurs van diervoeder

GMP+ certificering voor jouw onderneming

Wil jij in aanmerking komen voor een GMP+ certificering? Dan moet ook het ongediertepreventieplan aanwezig en op orde zijn. Daar kunnen wij je bij helpen! We vertellen je graag meer het proces. Neem contact met ons op via: 0111-218000, mail ons op: info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!