AIB certificering

Om in aanmerking te komen voor de AIB-certificering, moet je aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot de voedselveiligheid en hygiënestandaarden in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij wordt gekeken naar een 5-tal standaarden waarbij het uitgangspunt is dat bedrijven eraan voldoen om producten gezond en veilig te houden.

AIB staat voor ‘American Institute of Baking’, wordt wereldwijd erkend én geldt als één van de strengste normen voor voedselveiligheid en hygiëne. De naam verraad dat deze certificering zich richt op bakkerijproducten maar door de jaren heen is dit voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie de standaard voor voedselveiligheid en hygiëne geworden. Zij evalueren continue processen en brengen wanneer mogelijk verbetering aan.

Meer over zakelijke dienstverlening

Waar moet je aan voldoen?

AIB international heeft een eigen voedselveiligheids- en hygiënestandaard opgesteld. Hierbij moet je aan 5 vereisten voldoen, ook wel de GMP (Good Manufacturing Practices) genoemd. Deze vereisten hebben betrekking op:

– Het beheer van grondstoffen
– Onderhoud van apparatuur en gebouwen
– Schoonmaak
– Hygiëne en bestrijding van ongedierte
– Aantonen dat medewerkers beschikken over de benodigde kennis om een voedselveilig eindproduct te produceren.

Jaarlijks volgt er een inspectie ‘audit’ op de werkvloer. Deze kan aangekondigd of onaangekondigd plaatsvinden. Per onderdeel kun je maximaal 200 punten behalen, het minimum per onderdeel is 135 punten, anders wordt het certificaat niet toegekend.

Wat kan Kik Ongediertebestrijding voor jou betekenen?

Op het gebied van hygiëne en de bestrijding van ongedierte kunnen wij voor jouw bedrijf het verschil maken! Door een preventieplan op te stellen en maatregelen te treffen, zorgen wij voor een optimale bedrijfshygiëne op de werkvloer. Zo zorgen wij er samen voor dat je de AIB-certificering kunt behalen!

AIB-certificering en ongediertepreventie?

Wil jij in aanmerking komen voor een AIB-certificering? Dan moet ook het plaagdierpreventieplan aanwezig en op orde zijn en daar kunnen we je bij helpen! We vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via: 0111-218000, mail ons op: info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!