BRC-certificering

Om in aanmerking te komen voor de BRC-certificering, moet je aan bepaalde eisen voldoen tijdens het produceren van levensmiddelen. Hierbij wordt gekeken naar voedsel- en productveiligheid, integriteit, rechtsgeldigheid en kwaliteit.

BRC staat voor British Retail Consortium maar wordt in veel landen als internationaal certificaat gezien. Steeds meer bedrijven zien dit als een basis vereiste. Zo werkt Albert Heijn alleen samen met bedrijven welke BRC-gecertificeerd zijn.

Meer over zakelijke dienstverlening

Waar moet je aan voldoen?

Deze certificering is relevant voor bedrijven welke actief zijn in de toeleveringsketen van voedingsmiddelen. Dit voedselveiligheids- en kwaliteitscertificeringsprogramma kent 3 niveaus op basis van de branche waarin je actief bent:

  • BRC Food – Voedselverwerking, behandeling en verpakking
  • BRC Agents & Brokers – Bedrijven die producten in de keten door verhandelen
  • BRC – Storage & Distribution – Bedrijven die zorgen voor de opslag en distributie van voedingsmiddelen

Om een BRC-gecertificeerd bedrijf te worden óf te blijven word je getoetst over 300 controlepunten verdeeld over 12 fundamentals. Deze fundamentals worden beoordeeld met een score en bestaan uit een aantal uiteenlopende eisen:

  • Betrokkenheid van het management
  • Een HACCP-voedselveiligheidsplan
  • Voedselveiligheid en kwaliteitsbeeld
  • Vestigingsnormen
  • Product- en procesbeheersing
  • Personeel (opleiding en persoonlijke hygiëne medewerkers)

Wanneer jouw bedrijf BRC gecertificeerd is kent dit veel voordelen. Zo kun je aantonen dat je voldoet aan voedselveiligheidseisen en is jouw organisatie interessant voor retailers en opdrachtgevers welke de BRC-certificering als vereiste zien. Daarnaast loop je minder risico’s op het gebied van voedselveiligheid.

BRC-certificering en plaagdierpreventie?

Wil jij in aanmerking komen voor een BRC-certificering? Dan moet ook het plaagdierpreventieplan aanwezig en op orde zijn en daar kunnen we je bij helpen! We vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via: 0111-218000, mail ons op: info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!