Global-GAP certificering

Om te voldoen aan de Global-GAP certificering, moet je tijdens primaire productie van landbouwproducten die bestemd zijn voor menselijke consumptie voldoen aan het kwaliteitssysteem. De eisen die worden gesteld hebben betrekking op voedselveiligheid en traceerbaarheid, milieu en dierenwelzijn. Maar ook op gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers.

Global-GAP (voorheen Eurep-GAP) is opgericht in 1977 door een groep Britse retailers uit de Euro-Retailer Produce Working Group. Zij werkten samen met Europese supermarkten en merkten dat consumenten steeds kritischer gingen kijken naar werkomstandigheden, milieu en gezondheid in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom riepen deze retailers een eigen certificatiesysteem in het leven voor Good Agriciltural Practices (GAP). De Global-GAP standaard is tegenwoordig een wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector.

Meer over zakelijke diensten

Waar moet je aan voldoen

Om Global GAP gecertificeerd te worden, moet een primaire producent voldoen aan de vastgestelde richtlijnen op het gebied van:

  • Voedselveiligheid
  • Traceerbaarheid van de producten
  • Gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers
  • Minimalisering van het gebruik van pesticiden
  • Minimalisering van agrochemische en farmaceutische toevoegingen
  • Dierenwelzijn

Het voordeel voor jouw bedrijf van een Global-GAP certificering is dat je als producent door het behalen van het certificaat direct aantoont dat je aan de richtlijnen voldoet. Global-GAP wordt namelijk ook door bijvoorbeeld supermarkten erkend, waardoor zij de voedselveiligheid niet meer zelf hoeven te controleren. In veel gevallen is een certificaat zelfs een voorwaarde om te mogen leveren.

Global-GAP-certificering en plaagdierpreventie?

Wil jij in aanmerking komen voor een Global-GAP certificering? Op het gebied van hygiëne en de bestrijding van ongedierte kunnen wij voor jouw bedrijf het verschil maken! Door een preventieplan op te stellen en maatregelen te treffen, zorgen wij voor een optimale bedrijfshygiëne op de werkvloer.
We vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via: 0111-218000, mail ons op: info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!