IFS-certificering

Om in aanmerking te komen voor de IFS-certificering moet je aan bepaalde eisen voldoen voor, tijdens en na de productie van levensmiddelen. Deze van oorsprong Duitse certificering, die voor ‘International Food Standards’ staat, toont veel gelijkenissen met de Engelse BRC-certificering. Het verschil zit hem voornamelijk in de beoordeling.

Doordat de IFS-certificering officieel is erkend door het Global Food Safety Iniative (GFSI) wordt deze certificering steeds meer tot de standaard gerekend. Zo zien we steeds vaker dat deze certificering in Duitse, Franse en Italiaanse supermarkt geëist wordt.

Meer over zakelijke diensten

Wanneer ben je IFS-gecertificeerd?

Bij de beoordeling word je getoetst op ‘knock-out criteria’. Wanneer je niet voldoet aan één of meerdere criteria, wordt je als leverancier automatisch niet gecertificeerd. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de ‘knock-out criteria’ waar je aan moet voldoen. In tegenstelling tot de BRC-certificering krijg je niet de gelegenheid om het resultaat van de audit binnen 28 dagen te beïnvloeden.

– Beheersing van kritische beheers punten
– Betrokkenheid management en medewerkers
– Traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen
– Uitvoering van corrigerende maatregelen

IFS-certificering en plaagdierpreventie?

Wil jij in aanmerking komen voor een IFS-certificering? Dan moet ook het plaagdierpreventieplan aanwezig en op orde zijn en daar kunnen we je bij helpen!  Wij vertellen jou graag meer over de mogelijkheden met betrekking tot het opstellen van preventie- en/of bestrijdingsplannen gericht op bedrijfshygiëne wat wordt geëist in IFS 7. Mogen wij jouw organisatie helpen? Neem dan contact met ons op via 0111-218000, mail ons op info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!