IPM certificering

IPM certificering

Kik Ongediertebestrijding is een IPM-gecertificeerd ongediertebestrijder en werkt volgens de richtlijnen van IPM Knaagdierbeheersing. Dit betekent dat er bij ongediertebestrijding rekening gehouden wordt met verschillende factoren die invloed hebben op het ecosysteem. De IPM certificering is gericht op het onaantrekkelijk maken van de omgeving en het wegnemen van elementen die ongedierte aantrekken.

Vanaf 2023 is het verplicht voor bedrijven om knaagdieren te bestrijden volgens de richtlijnen van de Integrated Pest Management (IPM) methode. Lees daarover hier meer.

Meer over zakelijke diensten

IPM-methode

‘Integrated Pest Management’ bestaat uit 7 stappen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd om knaagdieren te bestrijden. Van een inspectie en het opstellen van een plaagdierbeheersplan tot de uitvoering hiervan. Uiteindelijk volgt er altijd een monitoring en evaluatie om de kans op herhaling van het probleem te minimaliseren.

Hieronder vind je het complete handboek m.b.t. IPM knaagdierbestrijding.

Download het IPM knaagdierbestrijding handboek

Bestrijding van knaagdieren volgens de IPM certificering

De bestrijding van knaagdieren – volgens de IPM-richtlijnen – kan op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het wegnemen van voedselbronnen, zorgen voor een schone omgeving en het dichten van kieren en naden zodat knaagdieren niet meer binnen kunnen komen.

Zakelijk & particulier

Wij werken volgens de IPM-methode voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Oorspronkelijk is Kik een agrarisch bedrijf waardoor wij als geen ander weten hoe vervelend en schadelijk ongedierte kan zijn. Naast het bestrijden volgens de IPM-methode gebruiken we digitale vallen én zetten we camera’s in om de omgeving te monitoren.

Het bestrijden van knaagdieren volgens de IPM-methode is vanaf 2023 verplicht. Ben jij op zoek naar een IPM-gecertificeerd ongediertebestrijder voor het bestrijden van knaagdieren óf het opstellen van een IPM-programma? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Certificaat Kik Ongediertebestrijding IPMK
Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!