Tesco certificering

Tesco is één van de grootste retailers ter wereld met meer dan 6800 winkels. Als internationaal opererend Brits bedrijf hanteert zij daarom strenge kwaliteitseisen. Deze kwaliteitseisen zijn vastgelegd in ‘Tesco Food Manufacturing Standard’ (TFMS), beter bekend als een Tesco certificering. Op deze manier houdt Tesco controle op de voorwaarden om direct of indirect te mogen leveren aan hun bedrijf. Zo hebben ze zekerheid dat alle Tesco-merkproducten voldoen aan de wettelijke eisen en de verwachtingen van de consument. Tesco garandeert kwaliteit, herkomst en verantwoorde inkoop.

Meer over zakelijke diensten

Waar moet je aan voldoen?

De TFMS bestaat uit vier onderdelen:
• Managementsystemen
• Voorzieningen
• Personeelsmanagement
• Operationele Controle

Deze onderdelen bestaan uit verschillende subcategorieën die betrekking hebben op onderwerpen als beheer van voedselveiligheid, productontwikkeling, HACCP en kwaliteit, traceerbaarheid, voorzieningen voor medewerkers, ethische eisen, milieu en ongediertebestrijding. Aan de hand van een beslisboom bepaalt de leverancier het niveau van de eisen waaraan voldaan moet worden. Tesco voert audits uit bij producenten en bepaalt de mate van naleving voor elk onderdeel.

Als je als producent wilt leveren aan Tesco is het vereist om aan de TFMS te voldoen.

In 1992 is daarnaast de Nurture-norm gelanceerd. Het is een onafhankelijke kwaliteitsstandaard die de consument verzekert dat Tesco-fruit en -groenten op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden geteeld. De Nurture-norm geldt voor telers wereldwijd en is zo opgezet dat continue verbetering wordt gestimuleerd.

Tesco-certificering en plaagdierpreventie?

Wil jij in aanmerking komen voor een Tesco-certificering? Dan moet ook het plaagdierpreventieplan aanwezig en op orde zijn en daar kunnen wij je bij helpen! We vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via: 0111-218000, mail ons op: info@gripmetkik.nl of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij binnen 1-2 werkdagen contact met je op!

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!