Tapijtkever bestrijden

De tapijtkever is in Nederland één van voorkomende keversoorten. Je kunt de larve van de tapijtkever herkennen aan hun goudbruine kleur. De volwassen kevers zijn ovaalvormig tot cilindrisch van vorm en vaak vrij dof (zwart en bruin) gekleurd. Heb jij de (larve van de) tapijtkever gesignaleerd of een vermoeden van zijn aanwezigheid? Dan doe je er goed aan om een plaagdierbestrijder in te schakelen.

De tapijtkever ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. In de (minstens) 3 jaar durende ontwikkeling kent deze 4 stadia; ei-larve-pop-adult. De larve van de tapijtkever voedt zich met allerlei producten van dierlijke oorsprong en kunnen hiermee grote schade aanrichten. De volwassen tapijtkever voedt zich voornamelijk met nectar en stuifmeel. De tapijtkeverachtigen zijn zeer nuttig omdat zij dode dieren in de natuur opruimen.

Hulp inschakelen

Waar kom je de tapijtkever tegen?

Je komt de tapijtkever voornamelijk tegen in een wat drogere omgeving. De larven bevinden zich vaak op donkere, moeilijk bereikbare plaatsen en de kevers komen op licht af. Tapijtkevers worden voornamelijk aangetroffen in oude verlaten vogel, wespen- of hommelnesten die zich bevinden in de spouw of op andere plaatsen in gebouwen. Ook in wollen producten, bouwvilt en opgezette dieren komen ze voor.

Preventieve maatregelen om de tapijtkever te bestrijden

Wanneer er sprake is van een groot aantal tapijtkevers in een woning of gebouw kan er aanzienlijke schade ontstaan. Neem daarom preventieve maatregelen om de kans op de aanwezigheid van de tapijtkever te verkleinen. Dit kun je doen door naden en kieren te dichten, ontwikkelingsbronnen op te sporen en te verwijderen en oude nesten onder dakpannen of in de spouw op te ruimen.

Tapijtkever bestrijden

Onze ervaren plaagdierbestrijders inspecteren eerst de locatie en gaan vervolgens over tot bestrijding van de tapijtkever. Hierbij nemen wij eerst de vochtoorzaken weg zodat schimmels, de kevers en larven na verloop van tijd zullen sterven.

Heb je overlast van de tapijtkever? Wij bestrijden de tapijtkever voor de particuliere en zakelijke klant met biocide, dit doen wij volgens de wettelijk geldende normen. Meld je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de tapijtkever zich heeft verstopt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Staat het type plaagdier er niet tussen?

Het kan zijn dat het type plaagdier waar je last van hebt er niet tussenstaat, of dat je niet goed weet met welke type je te maken hebt. Je kunt dan contact met mij opnemen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om je foto en probleem via WhatsApp te versturen. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens