Houtaantasters bestrijden

08/11/2021

Houtaantasters zoals de boktor, houtwormkever of houtworm eten zich graag een weg door houten materialen en constructies. Denk hierbij aan de constructie van je dak, balken, vloeren, plafonds en trappen. De beestje zorgen er met hun aanwezigheid na verloop van tijd voor dat je constructie zwakker wordt. We noemen ze niet voor niets houtaantasters.

Je kunt het werk van deze houtaantasters herkennen aan fijn zaagsel op het hout of in de buurt van het hout, bijvoorbeeld op de grond. De schade die sommige houtaantasters veroorzaken kan lange tijd onzichtbaar zijn en dat maakt het zo gevaarlijk.

De aanwezigheid van houtaantasters kan zo ook zorgen voor schimmels of lekkage. Er zijn verschillende sprays en petroleum oplossingen te koop die de beestje zouden bestrijden. Het probleem is alleen dat je niet altijd precies weet waar de houtaantasters actief zijn of zijn geweest en dat maakt het zelf bestrijden van deze houtaantasters risicovol.

Onze gecertificeerde ongediertebestrijders weten precies hoe ze deze houtaantasters op moeten sporen én effectief kunnen bestrijden. We zullen niet alleen signaleren met welke soort of soorten je te maken hebt, maar ook zorgen voor een oplossing.

In de meeste gevallen zullen we het hout behandelen met een middel waardoor de houtaantaster bij het eten van het hout doodgaat. Omdat iedere houtaantaster vraagt om een andere aanpak, voeren onze ongediertebestrijders altijd een grondige inspectie uit.

Heb jij het vermoeden dat je last hebt van houtaantasters? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op