Meer vliegen en wespen door warmte

14/08/2020

De hittegolf van de afgelopen week is niemand ontgaan. Mensen hebben niet alleen last van de warmte, maar ook van ongenode gasten: ongedierte. Het één heeft met het ander te maken.

Meer wespen en vliegen

We draaien overuren want het is lekker druk! Het aantal meldingen van overlast door vliegen en wespen en vliegen ligt hoger dan vorig jaar. Door de warmte krijgen maden in de vuilcontainer meer kans en op die manier krijg je meer vliegen. Wespen doen het ook goed bij deze temperaturen. In een artikel van de NOS zegt een collega ongediertebestrijder het volgende: “Door klimaatverandering zijn er niet alleen meer wespen, maar komen er ook andere soorten bij. Zoals de Franse veldwesp, “die met die lange pootjes”, en hoornaars, “die hele grote”.” Dat klopt, meestal gaat het om de Duitse wesp en limonadewesp maar we komen steeds vaker andere wespensoorten tegen. Met name hoornaars zijn kunnen door hun grootte angstaanjagend overkomen, dan zit je toch niet meer zo relaxed in de tuin.

Overlast bestrijden

Zit je vaker buiten, dan valt het sneller op als er ineens wel heel veel wespen in de rondte vliegen. Gelukkig kunnen we wespen goed bestrijden. Heb jij ook overlast door insecten of andere ongedierte? Meld je probleem, dan komen we bij je langs voor inspectie en bestrijding.

Ongedierte laten bestrijden